Bungalovy Harmonie – Žlutice

Zdroj: vlastní
Předevčírem jsem už podruhé s přítelem navštívila bungalovy Harmonie ve Žluticích (první návštěva proběhla 19. – 21. 7. 2013). Bydlení je to moc hezké, ačkoliv musím uznat, že hodně drahé – za jednu noc si totiž účtují celých 1 800 Kč!
Penzion se nachází na samém okraji Žlutic (okres Karlovy Vary – Žlutice, Žižkov 540). Bungalov disponuje ložnicí s manželskou postelí, obývákem s přistýlkou a terasou. V obýváku je rozkládací gauč, přistýlka, kuchyňka a krb (včetně dřeva). V kuchyňce najdete ledničku, dvě plotny a nádobí. K tomu tu není mikrovlnka a pouze jeden velký hrnec. Jinak je tu jedna obří a druhá menší pánev, talíře, příbory i mísa. Hrnky jsou malinké, což by nevadilo, kdyby tu byla konev. Utěrky, mycí prostředek a pro případ i kořenky s pepřem a solí tu jsou.
Doporučení: dovézt menší hrnec, konev na čaj, škrabku a houbičku na nádobí. Také si na recepci řekněte o kabel na připojení k internetu! Wifi v bungalovech chytíte jen těžko.
Zdroj: Mapy.cz: Žlutice penzion Harmonie [Výstřižek]. Dostupné z: http://mapy.cz/#!x=13.165342&y=50.089628&z=13&t=s&q=%25C5%25BElutice%2520penzion%2520harmonie
&qp=13.060636_50.052666_13.279259_50.133252_11&d=firm_2135928_1
Zdroj: Vlastní
Ubytovat se ale můžete i v penzionu (ubytování je levnější). Ačkoliv jsme tyto služby nevyužili, je zde také restaurace, virtuální bowling, squash, ping pong a střelecký či golfový trenažer. Venku je pro děti pískoviště a hřiště. Penzion dále nabízí možnost uspořádat svatbu či kongresy a semináře.
Má zkušenost:
Věřím, že sem jezdí dost cizinců (hlavně z Německa). Nás sem ale táhne hlavně ten klid + fakt, že tu má Tom přátele. V obou případech jsme sem jeli jen na dvě noci. A co ve Žluticích naleznete? V tomto městě objevíte například Střední lesnickou školu Žlutice. Na náměstí je Sloup Nejsvětější Trojice z roku 1704. Najíst se můžete v několika restauracích, například v penzionu Nad Hradbami (ačkoliv mohu říct, že zkušenost tam nemám nejlepší). K nákupům můžete použít samoobsluhu Jip či některou z večerek. Také upozorňuji, že centrum města je obetkané samými jednosměrkami.
První termín bylo léto, tedy pařák. Kupodivu se tu zrovna 19. 7. 2013 konal metalový festival v Atc Autokempu Žlutice. Tento areál už nefunguje jako kemp, ale je zde velké atrium, kde se koná například Žlutické divadelní léto1 (letos v termínu 30. – 1. 6. 2014).
Je zde také zřícenina hradu Nevděk, po níž je pojmenován i vrch, na kterém hrad stál. S Tomem jsme šli vrch, kde se nachází dřevěný kříž a pozůstatky studny, pořádně prozkoumat. Cesta, musím uznat, nic moc. Jelikož ale bylo krásně, po zdolání vrcholu jsme se rozhodli ještě projít a narazili na opravdu pozoruhodnou věc a to Stezku sovy Rozárky. Jedná se o 3 km dlouhou naučnou stezku pro děti. „Naučná stezka určená především dětem vznikla v roce 2011 na Karlovarsku. Stezka spojuje město Žlutice se zážitkovou farmou Babiččin dvoreček v Kobylé. Její součástí je 10 naučných tabulí s úkoly pro děti,“ píše webová stránka Jeďte s dětmi2. Jelikož jsme celou stezku neprošli, připojuji bohužel jen jednu fotku, viz níže.
Podruhé nám počasí moc nesvědčilo, takže jsme krom večerních posezení s pivem na terase vylezli z pelechu akorát na návštěvu duchů v Lukové, o kterých se nám zmínil Tomův kamarád. Článek o tomto zajímavém způsobu záchrany našeho historického bohatství najdete zde.
Krátký výlet tedy doporučuji, klidně i pro rodiny s dětmi a se psem (příplatek za psa stojí 100 Kč/noc).

1 Krakonošův divadelní podzim 2014: Žlutické divadelní léto. In: [online]. [cit. 2014-05-10]. Dostupné z: <http://www.kdpvysoke.cz/>
2 Jedtesdetmi.cz – kam s dětmi na výlet, za poznáním a za zábavou: Stezka sovy Rozárky. In: [online]. [cit. 2014-05-10]. Dostupné z: <http://www.jedtesdetmi.cz/stezka-sovy-rozarky-4818/>
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

1 komentář u „Bungalovy Harmonie – Žlutice

  1. Stavař 11.6.2014 at 21:49

    1800 na noc je docela ranec, ale zase na druhou stranu to vypada na dost utulny bungalov 🙂

     

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code