Bagetky s bylinkovým máslem

Super pokrm na jakoukoliv párty jsou bagetky s bylinkovým/česnekovým máslem. Klasicky je koupíte v supermarketech (třeba v Lidlu stojí 17,90), ale co si takhle radši udělat vlastní? Bagetky budou čerstvé, můžete klidně zvolit i celozrnné a okořeníte si je podle sebe, takže se nemusíte marně shánět po soli či pepři! Navíc nebudete muset stepovat u mikrovlnky (klasicky se dělají 8-10 minut a ze zkušenosti vím, že je jedno, zda je uděláte v troubě či mikrovlnce, ale nejlepší je mikrovlnka s grilem), protože budou hotové hned.
1) Připravíme si máslo (klidně i margarín), česnek a bylinky, které chceme použít. Já měla pažitku, libeček a provensálské koření, ale lepší je to bez něj. Kdo má rád, jistě si na pomoc vezme i kopr. Samozřejmě to chce trochu soli, popřípadě pepře. Nejprve si připravíme ingredience a necháme máslo změknout. Na jedno máslo jsem použila 7 měsíčků česneku – některé jsem nakrájela, další prolisovala a trochu utřela.
2) Na kousky si nakrájíme i bylinky a poté je smícháme s česnekem a změklým máslem. Dobře promícháme a připravíme si pokud možno nějakou krabičku, nebo alespoň potravinovou fólii a směs do ní dáme a necháme v lednici ztuhnout.
3) Nakoupíme si bagetky či houstičky – co má kdo rád – a nakrojíme je (asi jako když nakrojujete buřty na opékání). Máslo do nově vzniklých zářezů „vmažeme“ a dáme do mikrovlnky. Stačí tak minutka, aby se máslo rozehřálo. No a teď můžeme podávat, dobrou chuť Usmívající se!
Zdroj všech fotek: vlastní
Tip 1: Výborné je dát do zářezů i plátek sýra a nechat rozpéct spolu s máslem.
Tip 2: Na takovém másle je super i vařit a nemusíte potom tolik kořenit, pachtit se s loupáním a krájením česneku, nebo krájením bylinek Usmívající se!
Tip 3: Pokud se s máslem nechcete pachtit, můžete si ho koupit. V TESCU ho mají klasicky za 44,90 a je ho 125 g.
Meggle Original bylinkové máslo 125g
Zdroj: TESCOVINY.cz – TESCO ceny pod lupou: Meggle Original bylinkové máslo 125g [Foto]. Dostupné z: <http://tescoviny.cz/product/detail/2001019039263>
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

2 komentáře u „Bagetky s bylinkovým máslem

  1. Janca 6.8.2014 at 7:41

    To budu muset vyzkoušet.  Mamka kupuje takove plnene co se pak daji do trouby 🙂

     
  2. LadaCroft 6.8.2014 at 9:27

    Určitě dej vědět :)! Super je, že pak to máslo můžeš oužít třeba i na vaření! 🙂

     

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code