Grabolo Junior

Při návštěvě Kavenu nás po hře Jungle Speed Safari čekala další postřehovka Grabolo Junior. Co víc, tahle hra trénuje i paměť!
Zdroj: Tomovy hry: Grabolo Junior [Obrázek]. Dostupné z: http://www.tomovyhry.cz/grabolo-junior-cs.html

Také tato hra obsahuje spoustu zvířat. Jsou zde kulaté kartičky se zvířaty na různě barevném podkladu. K tomu jsou zde i dvě kostky – na jedné je šest různých barev (černá, modrá, zelená, červená, žlutá a bílá), na druhé jsou zvířata (opice, pavouk, had, slon, lev a chobotnice). Pravidla jsou jednoduchá – střídáte se v házení kostkami. Na kostkách padne např. kombinace slon – modrá. Musíte tedy v 36 kartičkách rozmístěných po stole co nejrychleji najít slona na modrém podkladu a šáhnout na tuto kartu. Kdo je první, veme si ji k sobě a položí ji rubem vzhůru. Nyní hází další hráč a hra pokračuje obdobně. Jelikož je zde ale od každé kombinace pouze jedna karta, může se stát, že karta, kterou byste nyní měli hledat, bude chybět. Proto byste se měli snažit si zapamatovat, kdo má u sebe jakou kartičku. Pokud si myslíte, že ji má u sebe Michal, řeknete „Michal“ a on vám ji musí předat. Pokud ji u sebe nemá, odevzdáváte jednu svou kartu zpět na stůl. Pokud víte, že ji máte u sebe, řeknete třeba „Já“ a díky tomu vám pak kartu v tomto kole nikdo nevezme.
Hra končí, když jeden z hráčů dosáhne určitého počtu karet u sebe. Počty se liší podle hráčů (nás bylo pět a museli jsme získat celkem 6 kartiček).
Hra je pro 3-5 hráčů (ačkoliv si myslím, že by ji mohlo hrát i 6 lidí) a časově zabere 10-20 minut. Výhodou je také paktické plechové balení, tvarově i velikostně podobné hře Dobble. Cena je velmi příznivá – pohybuje se mezi 140 a 200 Kč.
Zdroj: Tomovy hry: Grabolo Junior [Obrázek]. Dostupné z: http://www.tomovyhry.cz/grabolo-junior-cs.html
Jistě vás zarazilo slovíčko „junior“. Klasické Grabolo má místo zvířat čísla a klasickou kostku. Upřímně si ale myslím, že Grabolo Junior je těžší než klasické Grabolo.
Má zkušenost:
Postřehovky jsou prostě moje, ačkoliv pamatovat si, kdo co má, byla pro mě špatná taktika. Takže bylo lepší ukořistit co nejvíce karet hned na začátku. Pro „pomalejší“ lidi, kteří si radši užívají hlavně logické či strategické hry, ale tahle hra nebude tou správnou volbou. Já si ji ale užila! Na rozehřátí před nějakým herním dnem je to skvělá volba!
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code