Horní Planá – Pension u Kocoura Mikeše

Prodloužený víkend díky svátku Den upálení mistra Jana Husa lákal všechny někam k vodě. I my si vymysleli takovou hurá akci – dovolenou u Lipna. Jak to tam vypadá a hlavně jak „lehce“ lze sehnat ubytování vám popíšu v následujícím článku.
Zdroj: U Kocoura Mikeše [Fotka]. Dostupné také z: <http://www.ukocouramikese.cz/>

Díky velkým vedrům nám byly zrušeny tréninky. Tudíž mě o víkendu nějak doma nic nedrželo, takže jsme s přítelem dostali takový spontánní nápad – vyrazit si k Lipnu. Nápad to byl sice hezký, ale prodloužený víkend u vody, navíc o prázdninách, když jsou předpovězena 35°C vedra, je samozřemě lákadlem pro víc lidí. Ti si naštěstí vzali volno už v pátek, takže silnice nebyly plné, s penziony a kempy to bohužel bylo naopak. Obvolala jsem několik ubytovacích zařízení v Lipnu nad Vltavou, nakonec tedy infocentrum, kde mi sdělili, že je vše plné. Stejný postup jsem absolvovala i u Frymburku a poté vyzkoušela několik „prdelek“ okolo. Nakonec jsme slevili z blízkosti ke Stezce v korunách stromů a na mapě mi do oka padlo město Horní Planá. Podle jmen se mi nejvíce líbil Pension U Kocoura Mikeše. Nejvtipnější bylo, když mi byl na druhé straně zvednut telefon a ze sluchátka se ozvalo „Mikešová, dobrý den…“Smějící se
Pension U Kocoura Mikeše nabízí 7 prostorných zařízených pokojů, navíc také apartmán s vlastním vchodem. Všechny pokoje mají barevnou televizi a vlastní sociální zařízení. Apartmán (kde jsme byli my) navíc disponuje i vlastní kuchyňkou s lednicí, mikrovlnkou, dvěmi plotnami, nádobím a je zde i rychlovarná konvice! Parkování je možné uvnitř dvora, který se na noc zamyká. Navíc je zde zastřešená teráska se stoly a židlemi, kde můžete i grilovat.
Ceny se pohybují mezi 300 a 400 Kč/noc na osobu, podle toho, zda je ubytování i se snídaní, také podle období a nezapomeňme na rekreační poplatek. Platí se hned, u rezervací dopředu se podle termínu platí záloha, takže nezapomeňte mít penízky připravené Usmívající se. Check-out je vždy do 10 hodin posledního dne.
Zdroj: vlastní
Horní Planá je malé město, kde se narodil třeba spisovatel Adalbert Stifter, s necelými 3 000 obyvateli. To ale neznamená, že tu není žádné vyžití! Možnost občerstvení je zde hned v několika restauracích, nákupu v Coopu či u Vietnamců a v sezóně tu najdete další zábavu. Hojně tu naleznete točenou zmrzlinu či alespoň bufet s možností zakoupení nanuku, mají zde všude výbornou točenou malinovku a méně výborné točené pivo.
U Lipenské přehrady je stánek s alko i nealko koktejly či bubble tea, samozřejmě bufet s různými laskominami a pronajmout si můžete loďku či šlapadlo (ceny cca 150-200 Kč/hodinu). V určitých hodinách si můžete užít také vyhlídkovou plavbu parníkem. Navíc zde nechybí ani hřiště na beach volleyball, fotbálek a zahrát si zde můžete i minigolf!
O víkendech (pá+so) si můžete za 90 Kč zajít také zhlédnout nějaký film do zdejšího letního kina. Dále si zde můžete také zahrat bowling.
Prostě takový malý ráj pro turisty, z kterých toto město prostě žije.
Zdroj: Výstřižek – mapy.cz
Má zkušenost:
V sobotu, tedy první den, jsme byli na výletě v Lipně nad Vltavou (Stezka v korunách stromů, bobová dráha), takže jsme se krásami Horní Plané kochali až večer. V šest jsme se zašli vykoupat, ale lidí zde bylo pořád dost. Cestou domů (v cca 20:30) jsme si v bufetu po cestě dali výbornou malinovku a ve 21:45 začínalo letní kino. Čas jsme trochu podcenili, neboť od centra je to do kopce a pokud neznáte cestu, takových 15 minut vám určitě zabere (cesta není dobře značená, takže je potřeba se poptat). Já pochopitelně přikládám mapku viz výše. I ve vedru doporučuji vzít si s sebou alespoň deku, nebo vás sežerou komáři.
Druhý den jsme si Horní Plané užili dosyta – nákupem v Coopu počínaje a večeří konče. Tentokrát jsme už využili i možnosti pronajmutí loďky a odpoledne jsme spestřili i několika koktejly (nealko od 45 do 60 Kč, alkoholické kolem 65 Kč).
U přehrady je to opravdu nacpané a chvilku potrvá, než naleznete vhodné místo se stínem. My si pro jistotu s sebou nevzali ani peněženku, ale jen postačující množství peněz. Sice nám nikdo nic neukradl, zato pán vedle na dece byl celý naštvaný, že mu a manželce někdo ukradl boty! Pro jistotu jsme tedy do vody chodili zvlášť a jeden vždy hlídal. U půjčení loďky nám tedy chyběla potřebná občanka, ale s chlápkem byla naštěstí rozumná řeč, takže nám loďku stejně půjčil. Jinak do 15 minut přetáhnutí hodiny nic neplatíte, po uplynutí této čtvrt hodinky platíte další hodinu.
Co se ubytování týče, byli jsme oba nad míru spokojení. V apartmánu bylo akorát dost chladno, což v tomhle pařáku ani nevadilo, ale pro jistotu jsme větrali a vpouštěli dovnitř teplo. Co nám zde chybělo byla wifi, ale ono těch pár dní offline má něco do sebe. Tom má navíc internet v tabletu, takže v případě nouze nebyl problém potřebné informace dohledat. Také jsem v nádobí neviděla škrabku.
Tahle destinace je rájem pro cyklisty, rybáře, v zimě lyžaře – ať už pro rodiny s dětmi či páry. Občerstvení i další služby zde najdete s rozumnými cenami a my měli velké štěstí, že jsme našli tohle krásné ubytování (podle paní Mikešové jí prý akorát kvůli operaci vypadli známí).
Vzhledem k možnosti dalších výletů po okolí i po cestě, o kterých zde najdete další články (Stezka korunami stromů, Lanový park Libín + rozhledna Libín, Slideland bobová dráha Lipno), tohle místo k letnímu pobytu ať na víkend či celý týden rozhodně doporučuji. Usmívající se
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code