Bobová dráha Slideland Lipno

O naší dovolené u Lipna (konkrétně v Horní Plané) v rámci prodlouženého víkendu jsem zde už psala. Jedním z výletů byl Lanový park Libín a také Stezka korunami stromů. V blízkosti je ale také Bobová dráha Slideland, kterou jsme pochopitelně museli rovněž vyzkoušet. To byla jízda!

Bobová dráha Slideland se nachází v Lipně nad Vltavou, kousek od již zmíněné Stezky korunami stromů. Je 1 km dlouhá, plná zatáček a terénních zlomů. Tato nerezová dráha byla postavena v roce 2005. V areálu je k dispozici také dětské hřišťátko a Hospůdka Bobovka, kde si můžete dát něco malého k zakousnutí. Slideland je tak ideální pro partu lidí, např. pro firemní akce, ale také pro celou rodinu. Na celou dráhu se můžete podívat díky virtuální prohlídce zde.
Zdroj: Bobová dráha Slideland Lipno nad Vltavou [Výstřižek]. Dostupné také z: <http://www.slideland.cz/>
Na bobu je možno sedět po jednom či po dvou. Krásný ilustrovaný návod k bobování naleznete na oficiálních stránkách. Cena je velice pžíznivá – osoba do 140 cm platí za jízdu 60 Kč a za 5 jízd 200 Kč, člověk vyšší než 140 cm platí za jednu jízdu 80 Kč a za 5 jízd 300 Kč. Na 5 jízd je samozřejmě možné uplatnit i skupinu. Nutno však podotknout, že se platí za osobu, nikoliv za bob, tzn. že pokud jedou dva, platí OBA.
Bobovat je možné za každého počasí, otevřeno je každý den. V létě od 9 do 21 hodin. Nahoru vás vytáhne vlek a poté už můžete svištit a rychlost si sami upravovat. Velkou výhodou je také radar okamžité rychlosti.
Zdroj fotek: vlastní
Video:
Zdroj: YouTube: Bobová dráha Slideland Lipno nad Vltavou [Video]. Dostupné také z: https://www.youtube.com/watch?t=72&v=YZnvpuwU2WQ
Má zkušenost:
Na bobové dráze jsem jela poprvé, ale zážitek to byl super. Nahoru nás naštěstí vytáhl vlek, takže se žádná námaha nekonala a už se mohlo jet. Vědět, že bude na dráze radar, tak bych nebrzdila (ale bohužel jsem už očekávala konec dráhy). I tak mi ukázal 35km/h, což už je celkem rychlost Usmívající se.
Že by z toho byl člověk úplně paf jak z horské dráhy či motokár, se říct nedá – možná zapůsobil i ten faktor, že jsme nesoutěžili.
Jinak je to ale dobrá zábava, pro větší skupinky/rodinu jako dělaná Mrkající.
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code