Lanový park Libín

Máte rádi adrenalin? Nebo chcete prostě vyzkoušet něco nového? Zábavu, adrenalin a překročení svých vlastních možností si můžete dopřát díky Akademii adrenalinových zážitků s.r.o. v Lanovém parku Libín. My tento park navštívili při pobytu v Horní Plané a cestě k Lipnu, kde jsme byli na Stezce korunami stromů (na jejíž výstavbě se zdejší trenéři podíleli) a Bobové dráze Slideland.

Lanový park má na šesti trasách dohromady 1,5 km a více jak 80 překážek. Lézt zde mohou skupinky i jednotlivci, pro děti je zde vyžití od 2 let. Lanový park je určen najednou maximálně pro 60 osob (vzhledem k počtu trenérů). Je lokalizován v krásné přírodě v lese u rozhledny Libín (10 km od Prachatic), takže je lezení možné i v těch největších vedrech (sami jsme si to vyzkoušeli při 37°C Mrkající).
Zdroj fotek: vlastní
Co se tras týče, na své si děti přijdou na Dětské trase (DT), kde si vyhrají na 15 překážkách půl metru nad zemí. Na Horní trase (HT) si prokážete svou zdatnost a odvahu, takže vám pomůže se rozhodnout, co vyzkoušet dál. Panoramatická trasa (PT) je nejdelší s nejvíce překážkami a objeví se zde i nějaké sjezdy. Vhodná je pro lidi od 150 cm. Technická trasa (TT) je rozhodně nejobtížnější. Jsou zde i delší přejezdy. Flying Fox (FFT) je trasa složená pouze ze sjezdů. Poslední Adrenalinová věž (AV) se skládá z odstřelovací houpačky (jediná v ČR), horolezecké stěny a Jakubova žebříku. Dále je zde také možnost aquazorbingu.
Ceny jednotlivých tras se pohybují mezi 100 a 280 Kč. Trasy lze ale kombinovat, takže jsou poté levnější. Pokud ovšem chcete k dispozici i trenéra, je nutné si ho rezervovat alespoň den předem. Veškeré ceny naleznete zde. Možnost je samozřejmě také objednat si zde například firemní či školní akci (možno dohodnout slevové balíčky). Pro skupinu nad 30 osob je však opět nutná objednávka předem. Lanový park Libín má navíc akci – v den svého svátku po prokázání získáte 20 % slevu!
Otevřeno je KAŽDÝ DEN od dubna do října od 10 do 17, v červenci a srpnu dokonce do 18 hodin. Otevřeno je také o svátcích. Pro skupiny nad 10 osob je v případě domluvy možno otevřít i mimo otevírací hodiny. Na oficiálních webových stránkách také můžete sledovat aktuality, a zúčastnit se třeba nočního lezení.
Má zkušenost:
Musím uznat, že cesta k parku není moc dobře značená. Na parkoviště se sice krásně dostanete, ale poté musíte ještě pěšky šlapat docela kus cesty, aniž byste věděli, zda jdete správně. Naštěstí jsme trefili, takže jsme si u Rozhledny Libín mohli dát něco k pití a vyšplhat nahoru (a trochu se adaptovat na výšku).
Při plánování jsem bohužel „tak nějak“ pozapomněla, že se bojím výšek, takže jsme si s Tomem nadšeně vybrali kombinaci PT + FFT. Nejprve nám byly předány helmy, popruhy i instrukce, a poté jsme se vrhli na Panoramatickou trasu. Po bitvě je každý generál, takže teď mohu klidně tvrdit, že důležité je hlavně překonat vlastní strach a že když člověk spadne, tak se mu díky popruhům (systém Saferoller) vlastně nic nestane. Tom se tam při chvílích nudy, kdy jsme čekali, až předchozí skupinka skončí, vklidu houpal jako Tarzan (a mě tím nervoval). To já byla vyděšená a poměrně dost dlouho mi to trvalo.
Nakonec jsme PT zvládli, ale čekalo nás další překvapení – nějak jsem nebyla schopná zvládnout FFT, tedy sjezdy. Přitom byly na předchozí trase hned 3, akorát trochu jinak udělané. Když mi ale instruktor ukázal, jak na to – není potřeba skákat z výšky, stačí si jen přidřepnout a nést se vlastní vahou – tak jsem to zvládla. V parku jsme byli asi 3 hodiny, ale důvodem bylo i to, že před námi bylo pár skupinek.
Osobně si myslím, že při výšce 160 cm (mám já) to bylo tak nějak na hraně, vyšší lidé to mají snazší. Také lanový park doporučuji lidem, kteří se a) nebojí výšek a chtějí si to užít, b) bojí výšek, ale na konci ze sebe mají skvělý pocit, že to zmákli. No a za c) párům. Myslím, že pokud chce pár vstoupit do svazku manželského, měl by tohle zkusit. Dámy uvidí, zda mají ve svých chlapech oporu, a zda jsou tolerantní a trpěliví, a pánové uvidí, zda to s těmi svými něžnějšími polovičkami zvládnou i ve „vyhrocených“ situacích, když jsme my dámy tak trochu na pěst Mlčící. Nechci tu svou drahou polovičku strašit, ale já bych se dle tohoto testu mohla s klidným srdcem vdávat Mrkající.
Tak vyražte do Libína a užijte si nejen krásnou přírodu, ale také trochu toho adrenalinu!!!
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code