Moje peněženky

Dnes jsem do recenzí přidala novou rubriku, a to Aplikace – pro Android. Rozhodla jsem se zde totiž napsat o aplikaci, kterou používám prakticky denně a jsem s ní velice spokojená. Jmenuje se Moje peněženky a jedná se o mobilní aplikaci, kde si můžete zaznamenávat své příjmy a výdaje, a tím zavést pořádek do svých financí, byť jste třeba jen student.
Cover art
Zdroj: Google Play: Moje peněženky [obrázek]. In: . [cit. 2016-02-25]. Dostupné z: <https://play.google.com/store/apps/details?id=my.wallets.lite&hl=cs>

Aplikaci Moje peněženky vytvořil Pavel Kataykin, od kterého na Google Play najdete i další aplikace pro Android. Aplikace Moje peněženky (v originále My Wallet) je stále aktualizována a má mnoho funkcí, které vám usnadní život. Je velice přehledná a jednoduchá na pochopení i užívání. Získáte ji zdarma, ale existuje i její placená verze, která pravděpodobně umožní využívat další funkce.
Velkou výhodou je, že si zde můžete vytvořit několik peněženek. V běžném životě totiž také máme více peněžních uložišť – peněženku, účet v bance, spořící účet, nějaké úspory (v prasátku Usmívající se), studenti třeba studentskou kartu s kontem, dále například účet u platební brány. Jednotlivé peněženky si můžete odlišit obrázkem, zároveň v nich nastavit i několik měn, takže máte u každé peněženky vidět nejen úspory ve všech měnách, ale také celkovou sumu podle platných kurzů. Nechybí ani součet všech účtů, takže máte vždy přehled, jakým celkovým „jměním“ oplýváte.
V kategoriích si můžete včetně obrázků nastavit položky, za které běžně utrácíte, jako je jídlo, doprava, zábava, elektronika apod., ale také věci, ze kterých vám plyne příjem. Aplikace si navíc i „zapamatuje“ položky, které často používáte (jak pro příjmy, tak pro výdaje) a při transakci vám tyto kategorie předně nabídne. Ke každé transakci si navíc můžete připsat poznámku, abyste věděli, za co přesně a kde jste peníze utratili/získali. Zobrazit si zde můžete i souhrny za období, případně je i podle určitých období filtrovat.
Samozřejmě si můžete data exportovat třeba do Excelu, a to i dle účtů a kategorií, takže budete mít přehled, za co nejvíce utrácíte. K tomu je zde samozřejmě i grafické zpracování. Nechybí zde ani možnost aplikaci zaheslovat. Možnost personifikace (nastavení barev) je už jen třešničkou na dortu.
Zdroj fotek: vlastní
Má zkušenost:
S aplikací jsem velmi spokojená, používám ji už téměř 3 roky. Prošla jsem si již i změnou telefonu a exportem a vše bylo bez problémů, akorát mě trochu mrzí, že novější verze vyřadila obrázek kasičky – prasátka Nevinný. Musím říct, že – alespoň na mě – má tato aplikace kladný efekt – když vidím, jak penízky přibývají, mám motivaci jich vydělat ještě více.
Myslím si, že nějaké malé účetnictví by si měl vést každý, a nemusí to být zrovna podnikatel. Minimálně tak po občasných alkoholových večerech alespoň přesně víte, kolik jste utratili Usmívající se.
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code