Boheminium Park Mariánské Lázně

Hezké počasí, ale ne natolik, abyste vyrazili k vodě? Tak co si projít památky České republiky v pár minutách?
Mariánské Lázně jsou vyhlášené pro svou Zpívající fontánu, lázeňství, ale s tím související nával turistů převážně z Německa a Ruska. Kromě toho je zde ale také mnoho překrásných lesů vybízejících k turistice, cyklistice či houbaření, ve spoustě z nich objevíte i zdravé prameny. A kromě jiných míst můžete navštívit například Boheminium park, tedy miniaturpark plný dokonalých maket památek z celé České republiky.

V Boheminium parku najdete přes 60 zmenšených modelů tradičních českých památek, tedy hradů, mostů, zámků i kostelů, ale i české kultury a života. Některé z nich jsou i pohyblivé – najdete zde loď u Červené lhoty, pohyblivou lanovku k Ještědu či vlak. Děti se zde zabaví na hřišti, případně ochutnají Trdelník, dospělí si zas odpočinou u místního občerstvení. U pokladny je možné si v automatu koupit hliněné kuličky a na hřišti v jižní části parku si je zahrát – ukažte vašim ratolestem hru svého dětství! Ve zdejších prostorách je navíc i muzeum plné fotek a modelů letadel a další české historie. Mapu Boheminia si můžete stáhnout zde.
Zdroj fotek: Vlastní
Boheminium park se nachází na východě Mariánských Lázní, po silnici přibližně 3,5 km od Zpívající fontány. Tento miniaturpark funguje již od roku 1999 a od té doby se dočkal mnoha rekonstrukcí, rozšíření i doplnění modelů. Park navíc díky vynikajícím recenzím v roce 2015 získal i ocenění od TripAdvisoru, a to certifikát Excelentní místo.
Do parku se můžete dostat autem (a to hned ze dvou stran, tedy kolem Pstružího potoka, či přes Zádub-Závišín), na kole, či pěšky. Pokud se rozhodnete pro poslední variantu, připravíte si tak další zážitek, a to buď cestu kolem rozhledny Hamelika, nebo jízdu lanovkou (jedna cesta stojí 80 Kč – ceník zde), dolů se zas můžete svézt na terénní koloběžce, případně si půjčit kolo. Další atrakcí je i střelba na terč. Malá mapka zde.
Zdroj: MAR_mapaokolí_22x17 [online]. In: . [cit. 2016-08-13]. Dostupné z: <http://leto.snowhill.cz/doc/MAR_mapaokol%C3%AD_22x17.pdf>
Otevřeno je pouze v sezoně od 15. března do 15. listopadu, a to každý den od 10 do 18 hodin (červenec a srpen 10-19). Cena za dospělého je 150 Kč, za studenta/seniora 100 Kč a za dítě od 2 do 10 let 50 Kč. Vstupné je ale možné trochu snížit při nákupu vstupenek přes internet. Koupit je možné i rodinné vstupné pro dva dospělé a maximálně 3 děti za 350 Kč (při nákupu přes internet 315 Kč). Park je otevřen i pro ženy s kočárkem, neboť jsou cesty upravené, vzít můžete i svého pejska (na vodítku).
Má zkušenost:
V parku se mně, příteli i jeho neteři moc líbilo. Bohužel nás zasáhla pěkná bouřka, takže jsme neměli šanci svézt se lanovkou, ani se podívat do místní Dančí obory. Paní z pokladny však byla velmi milá a půjčila nám deštníky, abychom si mohli park doprohlédnout (než začal pořádný liják) a bez zmoknutí se dostat do auta. Navíc to nebyl můj první výlet sem – pamatuji si, že jsme tu s rodiči byli několikrát, když jsem byla dítě.
Každopádně, pokud budete v Mariánských Lázních či okolí, beru tento výlet jako jednu z not to miss things zde.
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code