Krvavé dny

A je to tu – Vaše slečna má zas své dny a přiznejme si, že je to hrůza pro obě strany. My jsme náladové, nesnášíme celý svět a věčně nás bolí břicho, vy zas nechápete, co jste zase provedli, a proč se z toho vašeho koťátka stala tahle prskající, drápající, nevzhledná potvora.
Zdroj: Toon Vectors: Cartoon Ugly Cat Angry [online]. In: . [cit. 2016-11-27]. Dostupné z: <http://www.toonvectors.com/clip-art/cartoon-ugly-cat-angry-black-and-white-line-art/21862>

Jako u spousty dalších věcí za vše může příroda. Jelikož je v tomto období nejnižší pravděpodobnost otěhotnění, chce příroda, aby se muži více soustředili na ženy, které jsou momentálně plodnější. Proto v období menstruace nemáme tak růžové rty, dělají se nám pupínky (víc než obvykle) a jsme náladové. Bolest podbřišku a hlavy nám k přitažlivosti také moc nepomůže a vlasy á la hrubá sláma také ne. Krom jiného se změní i pach našich feromonů – v období plodných dnů mužům voníme mnohem více.
Ano, sice příroda hraje do karet spíše polygamii, ale v případě, že si vystačíte jen s jednou partnerkou, pro vás mám pár tipů, jak si nespokojenou saň přetransformovat zpět do vašeho koťátka a to ať už jde přímo o krvavé dny, nebo o PMS.
1. Jídlo
Co tělo (lépe řečeno produkce hormonů) způsobilo, s tím si tělo i poradí. Stačí ho nadopovat vitamíny. Pomůžou například ořechy, které v sobě ukrývají železo, B-komplex a nenasycené mastné kyseliny. Další vitaminovou bombou je také brokolice, ale jestli má vaše drahá polovička radši ořechy, kupte jí je – v období menstruace je látková výměna nejrychlejší, takže i kdyby protestovala kvůli kaloriím, může klidně hřešit. Vzhledem k tomu, že má většina žen při periodě chuť na sladké, doporučuji např. mandle v jogurtu či lískové ořechy v hořké čokoládě. Dalším dobrým tišičem je také banán, který obsahuje hodně draslíku a nevyhýbejte se ani mléku kvůli vysokému obsahu vápníku. Na deprese a rychlé změny nálad je dobrý třezalkový čaj – ten vyrovnává hladiny estrogenu a progesteronu. Pokud však vaše slečna užívá hormonální antikoncepci, může její účinky SNÍŽIT!
Veškeré vitamíny lze samozřejmě načerpat i z vitaminových doplňků.
2. Hýčkání
V tomto období se asi žádná z nás necítí skvěle a sexy, ať si reklamy na vložky a tampony říkají, co chtějí. Vaše pozornost a připomínání, že jsme krásné a že nás máte rádi, jsou proto především teď hodně důležitá. Udělejte nám čaj, polívku (i kdyby byla z pytlíku, tady se cení hlavně myšlenka) a půjčte nám vaši mikinu nebo vytahané triko. Nejen, že je to krásné gesto, ale navíc nám vás to připomene, kdykoliv ji/ho budeme mít na sobě. K tomu se v případě bolesti břicha nehodí naše upnutá trička. Bolest také zmírňuje teplo, takže máte-li doma termofor nebo polštářek do mikrovlnky, je jasné, co dělat J.
3. Mazlení
Buďte ohleduplní na naše prsa! Některým z nás se totiž při měsíčkách zvyšuje produkce hormonu prolaktinu a máme proto citlivější prsa, převážně bradavky. Víme, že je rádi mačkáte, ale tyhle hrátky si bez dovolení radši nechte na příští týden. Hladit nás ale samozřejmě můžete, jen se možná vyhýbejte okolí bříška J. Určitě také není od věci masáž. My se uvolníme a vy se nás můžete dotýkat, aniž bychom na vás štěkaly, že to nebo ono nás bolí. Věřím, že vám to vrátíme (a v příštím týdnu určitě i s úroky) ;).
4. Poslouchejte
Pro ženy je důležité, když se mohou vypovídat. Pokud jste se nyní stali vrbou vy a my vám povídáme samé koniny, které by nás normálně nerozhodily, vydržte to. Ona šla ta racionalita totiž trochu stranou. A pokud vám řekneme, že to a to nechceme, určitě na naši radu dejte. Ona totiž taková hádka s krvácející saní není žádná pohádka.
5. Lékař
Pokud to s vaší drahou polovičkou jde opravdu z kopce (pochopitelně pouze při periodě nebo PMS), není schopná racionálně uvažovat, normálně fungovat a má bolesti, dokopejte ji k lékaři. Pochopitelně až s ní bude lepší řeč, jinak byste si to také mohl nehezky odskákat.
Takže pokud přemýšlíte, zda jít proti přírodě, zůstat monogamní a starat se o svoji princeznu, vzpomeňte si, že my proti přírodě také pořád bojujeme v podobě hormonální antikoncepce a velkým důvodem jste vy.

Zdroje:
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

1 komentář u „Krvavé dny

  1. Markett Jaymoor 27.11.2016 at 16:47

    to je tak přesně vono!:D

     

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code