Tipy na Silvestra

Již zítra je Silvestr. Oslavy příchodu nového roku jsou většinou bujaré a Silvestr 2016 zaručeně nebude výjimkou. Zde je několik malých tipů, čím si tento den a hlavně večer ještě okořenit.

Silvestra tráví každý po svém – někdo jede s partou na hory, jiný udělá malou domácí oslavu s rodinou, někteří zajdou s přáteli do hospody. Ti šťastnější z nás, co mají svou drahou polovičku, si třeba udělají romantickou soukromou oslavu doma, někdo se baví radši bez alkoholu v čajovně a někdo Silvestra absolutně neřeší, zavře se doma a u pohádek a filmů si dá něco dobrého k jídlu a pití.
Ať už jsou vaše plány jakékoliv, zde je několik tipů, kterými si můžete oslavu ještě zpříjemnit, třeba se i před ostatními vytáhnout, aby na vaši párty navždy vzpomínali.
1) Dobré jídlo
Jídlo je samozřejmě základem každé oslavy a oslava příchodu nového roku není výjimkou. Zvlášť, pokud se chystáte odcházející rok 2016 pořádně zapít, měli byste na jídlo pamatovat.
Pokud plánujete zůstat s přáteli u někoho doma, vřele doporučuji udělat si Raclette Party. U raclettu se dobře povídá, každý si do své lopatičky na gril hodí, co má rád, nahoru na společný gril se pak většinou dávají brambory a maso. Toto grilování si ale užijí i vegetariáni. Navíc se nejedná o honosnou večeři, kdy by se pak všichni akorát tak svalili přejezení na gauč, nýbrž o pomalé „ďobání“.
Pokud chcete připravit jen malé občerstvení, které si třeba můžete vzít i někam s sebou (do hospody), doporučuji Párečky v listovém těstě. Chutnají každému a do listového těsta můžete dát samozřejmě i něco jiného, než jen párky, například vytvořte šunkovo-sýrové šneky či sýrovo-špenátové bochánky s česnekem.
V pohodlí domova, kde je trouba (či mikrovlnka s grilem), nebo topinkovač, si zas můžete udělat domácí Bagetky s bylinkovým máslem, či Řecké topinky. Ale v tom případě pozor na půlnoční polibek Usmívající se.
2) Zábava
K takové párty patří i vytříbený program. Ať už jste v hospodě či doma, stolní hry nemůžou chybět. Do klidu domova vřele doporučuji Activity, nebo Alias, pro jejichž hru je potřeba trochu místa. Kamkoliv si můžete vzít například Krycí jména (což je mimochodem party hra roku 2016), Dobble, nebo Milostný dopis.
Pokud nemáte žádné stolní hry, nebo možnost je koupit/půjčit si je, posezení u piva rozhodně rozproudí hra Čelovka. Stačí vám lepící papírky (co se běžně používají na poznámky), propiska, pár přátel a fantazie. Každý vymyslí jednu postavu – může to být živá či mrtvá osobnost, nebo třeba pohádková bytost, záleží na tom, jaká si dáte pravidla (my jednou použili například Barbie, Hello Kitty či Mario, což lze velmi těžko uhodnout). Každý si papírek se jménem postavy, kterou je, přilepí na čelo, aniž by se na něj podíval. Hráč se poté ptá tak, aby bylo odpovědí pouze ANO či NE. Dokud mu ostatní odpovídají ANO, hráč hraje dál. Když je odpovědí NE, je na řadě další. Hru můžete vylepšit tím, že za každé NE si hráč musí dát lok piva Smějící se.
Pro klidného Silvestra doma s rodinou (/ve dvou) můžu doporučit například puštění pohádek a společné skládání puzzlí Usmívající se.
3) Tak trochu jiný alkohol
Pokud se chcete před ostatními vytáhnout něčím netradičním, ještě stále máte čas udělat Vodkové medvídky. Vězte, že je to alkoholická ňamka, která potěší každého notorika Usmívající se. Navíc si ji můžete vzít skutečně kamkoliv.
4) Fotokoutek
K takové party patří samozřejmě i focení. Pokud chcete mít hezké a zábavné fotky, vytvořte si vlastní fotokoutek a rekvizity. Na fotokoutek vám stačí nějaká hezká záclona/ubrus, kterou pověsíte na okno dozdobíte například vánočními řetězi, ať už svítícími či ne. Rekvizity si můžete koupit (mívají je v papírnictví/ve větších obchodech), nebo si je můžete sami vyrobit, přičemž fantazii se meze nekladou a alespoň tak budete mít další silvestrovský program. Inspirace je na internetu mnoho a využijete-li tiskárnu, ušetříte i čas.
5) Překvapení na závěr
Rachejtle k Silvestru neodmyslitelně patří, ale pokud s nimi nemáte dostatek zkušeností, může být jejich odpálení pořádný hazard. Navíc – pokud nejste někde v divočině – jistě nad obzorem či venku z okna pořádný ohňostroj uvidíte i od ostatních. Co takhle si tedy místo rachejtlí vypustit do nebe svá přání? Stačí vám k tomu lampiony štěstí či lampiony přání. Seženete je zhruba za 20 – 40 Kč, prodávají se dokonce v různých barvách i tvarech.
Na lampion napíšete své přání, pomocí drátků uchytíte hořák a pod rozvinutým lampionem jej zapálíte (vhodná je spolupráce alespoň dvou lidí). Horký vzduch začne stoupat a po chvíli pocítíte, že je již lampion naplněn a sám vzlétává, poté jej můžete pustit. Lampiony ale kvůli bezpečnosti zapalujte někde na volném prostranství a v případě silného větru radši vůbec.
A jak trávíte Silvestra vy? Dočetli jste se o nějakém tipu, který vás zaujal a vyzkoušíte jej? Pochlubte se do komentářů!
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code