Na skok do Říma – ubytování

Se spolužačkou Jančou jsme už delší dobu plánovaly výlet do Itálie, konkrétně do Říma. V tomto článku si můžete přečíst, jaké jsme sehnaly ubytování. V dalších článcích ale naleznete recenzi na CK Vega Tour, jak náš dvoudenní pobyt v Římě vypadal, na co si dát pozor, i o naší krátké zastávce ve Vatikánu.

Do Říma jsme jely s CK Vega Tour, ale bohužel jsme zjistily, že ubytování z pátka na sobotu není v Římě, nýbrž 30 km od něj. Vzhledem k tomu, že jsme měly lístky na večerní projekci ve Foro Romano a jet takovou dálku taxíkem by bylo příliš drahé, rozhodly jsme se pro nalezení náhradního ubytování.

 

Vzhledem k ceně i lokalitě nakonec vyhrál Porta Maggiore Guest House, který je blízko zastávky tramvají č. 5, 14 a 19 (Prenestina Caballini), ze které se pohodlně dostanete na hlavní nádraží Termini, odkud je možné se dostat prakticky kamkoliv. Za jeden pokoj na jednu noc jsme zaplatily dohromady 35,10 € (manželská postel).

 

Ubytování nás zprvu trochu zaskočilo – jedná se o bytovku, kde vás výtah vyveze do 6. patra, zde zazvoníte a dovnitř vás vpustí automatické dveře. Nikde však žádná recepce, až jsme si myslely, že jsme někomu vlezly do bytu, – komunikují s vámi skrze kameru, kde stačí říct jméno a oni vám oznámí, který pokoj je váš.

 

Jednalo se pravděpodobně o byt 4+1, přičemž jsou jednotlivé pokoje neprůchozí a uzamykatelné. Vše je čisté a uklizené, my měly v pokoji velkou skříň, zrcadlo, stůl s dvěma židlemi a televizí, manželskou postel s nočními stolky a regál. Dále je tu ještě větrák a kromě povlečení dostanete i ručníky. Jsou zde dvě koupelny, obě se sprchou i záchodem. V jedné z nich je dokonce i pračka a fén. K dispozici je také vybavená kuchyňka. Check-out je do 10 hodin.

 

Zdroj fotek: vlastní

 

Má zkušenost:
Vzhledem k ceně i lokalitě bych byla spokojená asi za cokoliv, ale ubytování bylo opravdu hezké a čisté, takže vřele doporučuji!
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code