Hostel Sea of Clouds – Las Palmas

Kanárské ostrovy a konkrétně Las Palmas jsem si jako dovolenou vybrala z jednoho důvodu – chtěla jsem zlepšit svou španělštinu a zde jsem našla školu, která se mi zamlouvala. Navíc, jet na Kanáry, komu by se to nelíbilo? Ale samozřejmě jsem si musela najít i ubytování. A kvůli tomu, že byl nejen ke škole, ale i k pláži blízko (+ cenově dostupný), zvolila jsem Hostel Sea Of Clouds.
 

Tento hostel dříve nesl název Ibiza, po čem jsou vidny stopy na stěně u výtahu, v mapě, či v názvu WiFi. Jeho velká výhoda tkví především v lokalitě – od pláže Playa de Las Canteras je totiž přibližně 3 minuty chůze! Další předností je pak cena – já dala za jednolůžák s velkou postelí necelých 25 € za noc, což je nejen v této lokalitě, ale celé zemi, opravdu slušná cena. Nutno však podotknout, že jsem si ho rezervovala dohromady s letem přímo přes Opodo, zvlášť letenka + ubytování přes Booking vyjde dráž (8 000 Kč za 11 nocí).
Hostel se nachází v ulici Nicolás Estévanez 31, ačkoliv je zde cedule, je však opravdu snadno k přehlédnutí. Jedná se totiž o úzký dům s úzkým vchodem. Jsou zde ale dvě schodiště i výtah. V prvním patře naleznete nonstop recepci, kde je po dohodě možnost využít lednici a mikrovlnku. Většina recepčních (já zde zažila čtyři) anglicky moc nemluví, ale každopádně se snaží a rukama-nohama se domluvíte vždy. Já tak alespoň využila možnost cvičit španělštinu.
Pokoje jsou zde různé, ale všechny mají stůl se dvěma šuplíky, židli, televizi a prodlužovačku. Ve velké skříni, kde jsou i ramínka, jsou další dva šuplíky a deka. Dále má pokoj postel (manželskou, či několik lůžek), noční stolky a nad postelí lampy, jejichž polohu lze do jisté míry upravit. Dále je zde umyvadlo s poličkou a vlastním osvětlením a nechybí samozřejmě ani koš, který je vynášen denně. Nad umyvadlem je velké zrcadlo, k dispozici jsou zde dvě skleničky, tekuté mýdlo a toaletní papír (který je ovšem i v koupelně), pro kuřáky pak popelník.
Denně (kromě neděle) vám také ustelou postel, případně vytřou, a vymění dvě osušky (obě velké), které máte od hostelu k dispozici. Ložní prádlo (prostěradlo, druhé prostěradlo na přikrytí a přehoz) je měněno ob dva dny.
Koupelna se záchodem je vždy jedna na patře, ale stalo se mi jen párkrát, že by byla obsazená. Zde je záchod, umyvadlo a celkem obstojný sprchový kout se závěsem.
Zdroj fotek: vlastní + další zde
Pozor! Voda zde není pitná, respektive je pro ty, kteří se snaží zhubnout a průjem a střevní potíže jim připadá jako skvělá metoda. Já si vždy několikrát koupila pětilitrovku za necelé Euro a tu jsem pila. Kousek od hostelu je totiž Supermercado, tedy samoobsluha velikostí podobná běžnému Coopu. Zde mají otevřeno od 8:30 do 21:00, ale pokud by vás chytla mlsná později, naproti je malá trafika, kde mají i chipsy, sladkosti, pití apod., případně pár kroků vedle dvě Vietnamské restaurace, mezi kterými je bar, kde se rovněž vaří a živo je zde tak do jedné hodiny ranní. S tím ale souvisí i menší nevýhoda toho, že hluk z ulice je do pokojů, které mají okna přímo do ulice Nicolás Estévanez, trochu slyšet.
Má zkušenost:
V hostelu se mi moc líbilo, dokonce jsem byla překvapená tím „luxusem“. Za jednolůžák bych totiž i ve škole zaplatila za noc zhruba 37 € a natolik odvážná (jako moje spolužačka Dorota, která je z Polska a šla do pokoje s dalšími pěti lidmi, včetně kluků!), abych šla do pokoje s někým cizím, opravdu nejsem. Nevýhoda toho ale zase je, že zde není možnost využití kuchyňky, nebo alespoň ledničky.
Chybí mi tu alespoň talíř + nějaký příbor (ale nebyla jsem v kuchyňce s mikrovlnkou, která je ovšem zamčená a je nutné požádat recepčního o otevření). Výtah nejede z přízemí do prvního patra (výše už ano), ale recepční mi s kufrem pomohl – a to i přesto, že zrovna dávali fotbal! S velkou ochotou se tu ostatně setkáte u všech recepčních.
Další malá nevýhoda je ta, že u pokoje nemáte terasu, či alespoň balkon, kam byste si pověsili věci, holt si je tak můžete hodit jedině přes okenní parapet. Ulice je navíc dost úzká, takže pokud máte okna do ní, stmívá se i ráno, navíc je vám z protějšího domu vidět do okna, ale to naštěstí pokryjí velké záclony.
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code