Caldera de Bandama

11. března 2017 jsme se rozhodli udělat si malý výlet, a to ke kráteru Caldera de Bandama a do botanické zahrady Jardín Botánico Viera y Clavijo. V tomto článku si můžete přečíst, jak naše putování ke kráteru, vypadalo.

Kráter Caldera de Bandama, který vznikl již před 5 mld let, se nachází v severovýchodní části ostrova Gran Canaria. Je hluboký 229 m a v průměru má přes jeden kilometr! Oblast se nazývá po holandském vinaři, přičemž víno se zde pěstuje dodnes. Po domluvě předem je možné mít prohlídku vinařství i ochutnávku vína ve zdejším La Bodega Hoyos de Bandama, kde se vyrábí Caldera Blanco Seco (2€ za sklenku).

Na dno kráteru je možné se dostat zhruba za 30 minut, nicméně je nutné mít dobré boty, neboť je cesta dost kamenitá, v některých částech prašná. Oblast navíc nabízí různé hikingy, na cedulích je vždy napsána vzdálenost, obtížnost i úroveň nebezpečí. Přímo kolem kráteru se tak můžete vydat na hiking od 0,9 až do 3,5 km. Na obvodu Caldery je naštěstí hned několik zastávek autobusů, takže se nemusíte bát, že byste se kvůli cestě zpět museli vracet. My se sem dostali z Las Palmas autobusem Global č. 311 ze San Telma, zhruba za 30 minut, cena je pod 3€. Vstup do oblasti je možný i pro pejsky.

 
 
 

Má zkušenost:
Jelikož bylo 11. března přes 35°C, delší hiking jsme nepodnikli, „pouze“ jsme sestoupili do kráteru (kde jsme si udělali krátkou přestávku na svačinu) a poté vylezli zpět. Po takovémto náročném výstupu jsme se osvěžili v místní hospůdce Tintem de veranem a jeli si odpočinout do botanické zahrady.
Bohužel tedy nemohu posoudit, zda je hiking náročný pro děti, nicméně sestup do Caldery ano. Příroda je zde opravdu nádherná, již cesta autobusem nabízí krásný výhled. Navíc je zde klid, takže i při takovém výšlapu si člověk odpočine.

 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code