Čarovný les – hra na cesty!

Čarovný les jsem nalezla skrze reklamy na stolní hry, které mi občas chodí e-mailem, a věděla jsem, že tu hru chci mít! Ačkoliv jsem zvažovala zapůjčení, nakonec jsem si ji v Kavenu přímo koupila a rozhodně toho nelituji. Bezkonkurenční zabavení na cesty, krásně zpracované, rozvíjí logiku i představivost, určitě super pro zabavení dítěte (6+), pokud jedete někam déle autem/vlakem Usmívající se!

Čarovný les je logická hra pro jednoho hráče od SMART GAMES, stejně jako Kvadrilion. Čarovný les je zapínatelná „knížka“ přibližně 14 x 14 cm , takže se vejde i do kabelky či tašky. Najdete zde 9 magnetických čtverců, na kterých jsou umístěny porůznu cestičky, a musíte je umístit na 9 míst tak, aby bylo splněno zadání. Samozřejmě je můžete otáčet a tím se počet kombinací zvětšuje.
Hra spočívá v tom, že musíte pomocí cestiček umožnit setkání kouzelných postav a věcí, jako je čarodějnice, skřítek, či jednorožec. V některých zadání se některé postavy například nesmí setkat, někde některé postavy nesmí projít přes černou kočku, která je na jedné z destiček. Ve hře jsou hned čtyři úrovně obtížnosti (Starter, Junior, Expert, Master), z nich pro každou je zde 12 zadání, celkem tedy 48 her. Samozřejmě zde nechybí ani řešení.
Zdroj obrázků: Čarovný les: FoxGameLand.eu – logické hry, společenské hry [obrázky]. In: . [cit. 2016-02-12]. Dostupné z: <http://www.foxgameland.eu/carovny-les.html>
Hra je určená pro jednoho hráče od 6 let, ale samozřejmě ji můžete hrát ve vícero lidech třeba na čas. Hra je výborně skladná, jak jsem již zmiňovala, na cesty. Hru seženete od 211 Kč.
Video:
Zdroj: YouTube: Magic Forest from Smart Games . In: . [cit. 2016-02-12]. Dostupné z: <https://www.youtube.com/watch?v=ibsaVzWNc3A>
Má zkušenost:
Zpočátku je hra doopravdy jednoduchá, se zvyšující se obtížnosti se občas i zapotíte. Kvadrilion je dozajista těžší, ale tahle hra je vážně krásná, kreativní a tak trochu i roztomilá.
Až Čarovný les jednou dohraju, stoprocentně ji věnuji přítelově neteřince, která si s ní dozajista užije spoustu zábavy Usmívající se.
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code