Game/[geim] – Anders de la Motte

První kniha z trojdílné série se ke mně dostala víceméně náhodou. Celý koncept mě však pohltil, takže jsem ihned zhltla i druhý díl s názvem [buzz] a nyní se vrhám na třetí díl [bubble]. V sérii se totiž setkáváme se Hrou, což je systém ovládaný Pořadatelem, díky kterému mohou Hráči získávat nejen peníze, ale i uznání. A když si Pořadatel vybere správné typy lidí, kteří mají hluboko do kapsy a rádi se předvádí, může s nimi zacházet jako s loutkami…
Zdroj: Game: Game – Anders de la Motte: Databáze knih [online]. In: . [cit. 2018-08-28]. Dostupné z: https://www.databazeknih.cz/knihy/game-game-150089

Autorem knih je Anders de la Motte – bývalý švédský policista, který čerpal rovněž ze svých zkušeností při práci ochranky v jedné z největších IT firem. Ve svých knihách poukazuje na nebezpečí zneužití informací, ale rovněž šíření nepravdivých informací za účelem vyvolání paniky a ovlivňování lidí. De la Motte sice nyní pracuje jako mezinárodní konzultant bezpečnostních služeb, ale se psaním rozhodně nekončí.
Když jednoho dne Henrik Pettersson (HP) nalezne ve vlaku draze vypadající mobilní telefon, který ho vyzve, zda chce „hrát“, obrátí se mu život naruby. Z mladého průseráře se náhle stane bohatý miláček publika, a to jen proto, že vyplní pár úkolů, které mu mobilní telefon zadá. Čím větší adrenalin, tím víc si HP užívá. Jenže se Hrou není jen tak radno si zahrávat, zvlášť, když je do toho vtažena i Henrikova sestra Rebecca, která je policistka!
Má zkušenost:
Kniha je psána ER formou, střídá se „vyprávění“ Rebeccy a Henrika. V obou se však objevují jejich myšlenky, u HP jde často o amerikanismy a krátké věty v angličtině. V knize často dochází k prolínání jednoho příběhu do druhého pomocí posledního slova věty, což je zajímavý způsob navázání. V každé kapitole se děje střídají několikrát. Kniha je navíc obsahově skutečně zajímavá, člověka donutí přemýšlet.
Úroveň hltání:
4/5
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

1 komentář u „Game/[geim] – Anders de la Motte

  1. zdenek 19.6.2020 at 13:31

    http://horkedivky.top – horke divky z vaseho okoli

     

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code