Banana Matcho

Také máte občas chuť do něčeho bouchnout? A když to někomu uškodí – tím lépe? Samozřejmě tu nikoho nenavádím k násilí, ale spíš k bleskové stolní hře Banana Matcho!
Zdroj obrázků: HRAS svět deskových her a hlavolamů [HRAS]: Ubongo [Foto]. Dostupné z: <http://www.hras.cz/spolecenske-hry/deskove-a-stolni-hry/banana-matcho>
V této hře jste opička, která se snaží vyšplhat na strom ke sladkému ovoci, abyste opičáku Banana Matchovi ukázali, že jste lepší. Posouvat se po políčkách můžete dvojím způsobem – 1) buď na šesti kostkách s ovocem naházíte určitou variaci symbolů (trojice, dvojice, každé ovoce jiné apod.) anebo 2) jako druhý hráč na třech žlutých kostkách naházíte tři obrázky opiček, přičemž na každé je jen jedna. Na házení máte libovolný počet pokusů a nemusíte vždy házet všemi kostkami, ale některé si „odendat“. Ale pozor, aby vás druhý hráč s opičími kostkami předtím nestihl zastavit!
Co se výše zmíněného bouchání týče – ke hře se používá gumový pískací banán, a kdo z dvou hráčů (jeden hází kostkami s ovocem a snaží se získat body, druhý s kostkami s opičkami chce prvního hráče zastavit) na něj bouchne jako první, ten získává body. Hráč s opičkami za přerušení protihráče jeden bod (a posune se o jedno pole), hráč s ovocem počet posunů podle tabulky variací v dolní části hracího plánu.
Po jednom kole se vždy oba soubory kostek posunou o jedno místo ve směru hry. Hra zabere cca 10-30 minut (podle počtu hráčů) a je určená pro 2-6 hráčů, vhodná i pro děti.
Má zkušenost:
Tuhle naprosto jednoduchou, infantilní a rychlou hru jsem si vážně užila. A určitě i Janča zde prokázala své destruktivní sklony, stejně jako u hry Rampage.
U hry jsme řvali, zběsile házeli kostkami, až nám padaly ze stolu, mlátili do banánu jak šílení a vždy povzbuzovali toho, který na tom byl na cestě za košíkem ovoce hůř. No se skandováním bychom možná zahanbili i leckajé fotbalové fanoušky okresního přeboru, a to jsme byli jen tři Smějící se! Ale samozřejmě i zde můžete aplikovat trochu taktiky, popřípadě štěstí. Musíte se umět rychle rozhodnout, jaké hodnoty chcete na kostkách naházet a poočku sledovat, jak si vede ten, který vás chce zastavit a případně se smířit třeba „jen“ s jednou trojicí.
Hra se cenově pohybuje okolo 600 Kč a doporučuji ji hlavně těm, kteří se chtějí vyblbnout. Pokud máte nějaké trable nebo chcete poznat veselou stránku zapšklého kolegy, je hra Banana Matcho tím pravým odreagováním!
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code