X-Men: Budoucí minulost

Zdroj: Fandíme Filmu: X-Men: Budoucí minulost – Tři nové upoutávky [Obrázek]. Dostupné z: <http://fandimefilmu.cz/clanek/4453-x_men_budouci_minulost_tri_nove_upoutavky>
Jelikož s Tomem celkem můžeme filmy o lidech s nadpřirozenými schopnostmi (mutantech) a plešatým týpkovi v kolečkovém křesle, nemohli jsme si nechat ujít ani premiéru X-men: Budoucí minulost.
Snímek X-men: Budoucí minulost (X-men: Days of Future Past) režíroval Bryan Singer, který měl pod palcem většinu snímků o skupině Dr. Xaviera. Uvidíte zde hlavní hrdiny z, tuším, čtvrtého pokračování o mutantech – X-men: První třída. Film má možná trochu nepříjemných 132 minut1.
Kdy se film odehrává, jsem pořádně nevykoukala, ale vypadá to na 50 let po atentátu na Kennedyho, tudíž by to bylo 2013. Ve světě vypukla válka mezi lidmi a mutanty, ale na válečné frontě nejsou lidé, kteří by své síly s mutanty mohli rovnat jen těžko, nýbrž vraždící dokonalé stroje – Sentinelové. Ti byli masově vytvořeni pomocí mutantského genu – X-genu, který lidé získali díky pochybení Mystique (Jennifer Lawrence). A jelikož jsou nyní Sentinelové v převaze, musí být Wolverine (Hugh Jackman) poslán zpátky do minulosti. (Proč padla volba zrovna na tohoto nezodpovědného drápajícího doutníkohuliče, se dozvíte ve filmu.) Zde má s pomocí mladého Charlese Xaviera (James McAvoy) a mladého Magneta (Michael Fassbender) zabránit Bolivaru Truskovi (vědci) týrat mutanty a rozlousknout tajemství odlišnosti mutanta od normálního člověka.
Můj názor:
S Tomíkem jsme do kina přijeli asi o 15 minut pozdě, ale rozhodně jsme o nic nepřišli. Film totiž není nijak komplikovaný a upřímně mi přijde dost nudný, hlavně oproti snímku X-men: První třída. Zprvu to vypadá, jakoby scénáristé zapomněli, co se stalo v původních dílech (ono je to také dost možné, když skoro každý díl psal někdo jiný). Když si později trochu zlepší reputaci, je zase technika navzdory době poněkud příliš „vymakaná“. Hlavně konec je víc než praštěný, ačkoliv si díky tomu scénáristi otevřeli možnost dalšího dílu, především s Mystique, které – jak fanoušci ví – bylo v minulém díle aplikováno sérum na definitivní potlačení schopností. Jinak je samozřejmě hezké pozorovat mladou Jennifer Lawrence, zvlášť když předvádí různé chvaty (to ocení určitě hlavně pánové), na druhou stranu to ale celý film nezachrání.
Přesto se mi ale líbilo naznačené připodobnění Bolívara Truska k Mengelemu a samozřejmě tu byly i nějaké vtipné momenty. Také na speciálních efektech si zlepšíte náladu.
Film tedy doporučuji hlavně lidem, co sérii X-men znají a viděli film X-men: První třída. Můj názor se s csfd poněkud rozchází, dávám tak 67 % (na csfd je 87 %). I přítel říkal 60-70 %.
Zde je trailer:
Zdroj: YouTube: X-Men: Budoucí minulost (X-Men: Days of Future Past) – oficiální český HD trailer [Video]. Dostupné z: <https://www.youtube.com/watch?v=sKQnzUp6GKA>

1 Česko-Slovenská filmová databáze: X-Men: Budoucí minulost / X-Men: Days of Future Past (2014). In: [online]. [cit. 2014-05-23]. Dostupné z: <http://www.csfd.cz/film/317342-x-men-budouci-minulost/>
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

2 komentáře u „X-Men: Budoucí minulost

  1. Stranger 24.5.2014 at 10:21

    Už se na něj těším :3

     
  2. Budoucí minulost 22.6.2014 at 17:58

    Pokud byste si chtěli zpříjemnit nedělní odpoledne filmem X-Men: Budoucí minulost, navštivte můj web.

     

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code