Ostré předměty/Sharp Objects (Gillian Flynn)

Ostré předměty jsou mou nejoblíbenější knihou od Gillian Flynn a že navzdory tomu, že tato spisovatelka napsala „jen“ tři knihy (Ostré předměty, Zmizelá, Temné kouty), to bylo velmi těžké rozhodování!
Zdroj: Bux.cz – internetové knihkupectví: Kniha Ostré předměty [Obrázek]. Dostupné také z: <https://www.bux.cz/knihy/123258-ostre-predmety.html>

Americká spisovatelka Gillian Flynnová má za sebou zatím tři velmi úspěšné thrillery, které byly publikovány dokonce v osmadvaceti jazycích – Ostré předměty (Sharp Objects), Temné kouty (Dark Places) a Zmizelou (Gone Girl). Tyto knihy vydávala vždy po třech letech (do ČR se dostaly pochopitelně déle). Nyní jsou to už tři roky, co vydala Zmizelou, třeba nás v tomto roce překvapí novým bestsellerem.
Reportérka Camille Preakerová je hezká žena po třicítce. Žije sama v Chicagu, bez mužů. To má i svůj důvod – jako mladá se řezala, přesněji si vyřezávala do kůže slova, takže má teď jizvy prakticky po celém těle. Důvod? Špatné vztahy s matkou a smrt mladší sestry. Jenže její život se má obrátit naruby, když má coby rodačka z Wind Gap napsat o zvláštních vraždách dvou zdejších dívenek. Tudíž má po spoustu letech opět čelit nejen svým bývalým spolužačkám a spolužákům, ale hlavně své rodině včetně mladší nevlastní sestry.
Má zkušenost:
Neuvěřitelné! Nemám asi jiné slovo pro to, jak úžasně je celý příběh promyšlený a propletený. Znáte to – autor zmíní 100 nedůležitých věcí a z toho se tři ukážou být nejen podstatné, ale hlavně dávající smysl celému příběhu. Celá kniha je napínavá od začátku do konce a věřím, že ji budete hltat stejně jako já. Ještě několik dní mě z příběhu mrazilo. Dále jsem si otevřela Stephena Kinga a zatím jsem u začátku, ale v mysli mi vyplynulo jedno slovo. Amatér. Až se za to stydím, ale Gillian Flynnová je prostě a jednoduše takový Stephen King v sukni, píšící možná spíš pro ženy, ale nečekejte žádnou
červenou knihovnu.
Jak je možné, že pár dní v rodišti může takto změnit život? To se dozvíte v úžasné knize od Gillian
Flynnové.
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code