Vodkoví medvídci

Asi už si ani nevzpomenu, kdy jsem poprvé stvořila tenhle zaručený nástroj kocoviny, zaručeně to bylo v nezletilém stavu a o to horší pak byly následky. O čem, že je řeč? No přece o vodkových medvídcích!
Kdo tohle opití se bez alkoholu vymyslel, vám asi nepovím, pravděpodobně nějací studenti, kteří se snažili dostat tvrdý alkohol nenásilnou cestou do svých vrstevnic Mrkající. Já osobně to beru také jako zpestření a často tuhle pochutinu předávám dál jako dárek. Buď jako malý přídavek svému kamarádovi, nebo pokud jdu na párty a oslavence tolik neznám – flašku mu totiž věnuje každý!
Jak tedy na to?
1) Nakoupíme gumové medvídky a vodku – to stačí. Občas se nedá ve večerních hodinách svítit a u Vietnamce koupíte Božkov, ale osobně to moc nepreferuji. Medvídky můžete koupit jaké chcete, když máte Jojo, stačí kratší doba nakládání, Haribáci jsou lepší a tvrdší, ale lépe je kupovat, když máte na přípravu více než jeden den. Pokud chcete použít Vodku 42, rozhodně kupte medvídky Haribo, jinak se vám gumídci rozpliznou. Sama mám tuhle zkušenost – nechala jsem medvídky z Kauflandu (K-Classic) naložené 3 dny ve Vodce 42 a nakonec z toho bylo prapodivně vypadající vodkové želé Usmívající se.
2) Připravíme si nějakou sklenici nebo klidně misku, nasypeme tam medvídky a zalijeme vodkou. Máte-li na přípravu více dní, můžete použít na jednu flašku 200 g medvídků, v případě méně času použijte spíše mělčí misku a cca 300 g medvídků. Misku/sklenku s naloženými medvídky dáme do lednice a alespoň 3x denně mícháme! Medvídci se tak nacucají rovnoměrně a nestane se to, že bychom získali ulepený gumový chuchvalec. Na obrázku dole vidite medvídka Haribo před a po jednom dni zalitém vodkou.
3) Podle chuti necháme den či více, své „vaření“ pochopitelně musíme ochutnat, ale řízení bych se pak chvíli vyvarovala. Přece jen mám zkušenosti, kdy stačilo několik soust medvídků a večer byl v mlze. Někdo bude radši za „čisté“ medvídky, kamarádovi jsem je naložila jen den, neboť má rád sladkou vodku, která po medvídcích zbyde.
4) Chceme-li médi darovat, můžeme použít čistou zavařovací sklenici, přes víčko dát nějaký kus látky a zavázat stuhou.
Zdroje fotek: vlastní
A aby bylo vidět, jak velký jsem amatér, na mém oblíbeném internetovém magazínu, o kterém jsem zde už psala, se podívejte, jak můžou alkoholové pochutiny (nejen s vodkou) vlastně vypadat Usmívající se.
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

2 komentáře u „Vodkoví medvídci

  1. Rada 20.1.2016 at 8:36

    hmm vypadá báječně, myslím, že se na to o víkendu vrhnu, děkuji za tip

     
  2. stefek 19.6.2020 at 13:32

    http://horkedivky.top – horke divky z vaseho okoli

     

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code