Chorvatsko: Vodice a hotel Angeli***

Do Chorvatska jsem coby na dovolenou vyrazila s kamarádkou Klárčou. Skrz slevový portál Hyperslevy a cestovku Adrialand jsme autobusem jely do Vodic, kde jsme trávily dny sluněním, nakupováním a jezením zmrzliny a palačinek. Ideální dovolená. Zvlášť, když tady v České republice bylo v tu dobu někde třeba jen 10°C. Třešničkou na dortu byl výlet do Národního parku Krka.

 

Vodice
Vodice
Vodice jsou krásné město nacházející se v Severní Dalmácii. Nachází se asi 11 km severozápadně od velkého města Šibenik a navzdory tomu, jak je rozlehlé, zde žije pouze něco přes 5 tisíc obyvatel. Najdete zde dlouhou převážně oblázkovou pláž s moly, ze kterých je hezký přístup do vody. Ale pozor! Jsou zde mořští ježci. Doporučuji si tedy s sebou vzít boty do vody. Pláž v okolí Olympia (tam jsme byly my) není tak přeplněná, ale také zde nenajdete mola se schůdky do vody, díky kterým se ani nedotknete dna. To vám sice pláž v okolí hotelu Punta umožní, ale zase je přeplněná. U ní se mi velmi líbilo zařízení, díky kterému se mohou pohodlně koupat i vozíčkáři. Tak či tak, voda je průzračná. Podél pláže je spoustu stánků se zmrzlinami i suvenýry, ale půjdete-li více do města, směrem k přístavu, budou ceny ještě příznivější. Nakoupit můžete různé magnety, klíčenky, keramiku domů, náramky, kabelky oblečení, boty, ručníky, mušle i tradiční alkohol. K nákupům je toho prostě spousta a k ochutnávání také. Vřele doporučuji nejen výbornou zmrzlinu (přibližně za 6 Kn), ale i obrovské palačinky.

 

Ačkoliv se město zaměřuje převážně na turismus, je příjemné se zatoulat dál od přístavu alespoň do centra města a užít si stínu místího parku, či si prohlédnout kostel sv. Kříže ze 17. století.

 

Ve Vodicích také můžete navštívit Aquarium, které má otevřeno od 10 do 22 hodin, (ale mezi 13 a 17 je zavřeno) a za prohlídku zaplatíte 25 Kn, či Aquapark, kde jistě zabavíte nejen své děti. Jsou zde různé nafukovací trampolíny i klouzačky, za půl hodiny zaplatíte 30 Kn, za hodinu 40 Kn, je zde ale i možnost celodenního dovádění. U Aquaparku je pláž poněkud hezčí, je zde mnoho sprch hned u vody a také více stánků s občerstvením, ale zato i více lidí. Kousek od Aquaparku je restaurace s číšníky – Čechy. Zabavit se samozřejmě můžete i pravidelnými cestami parníkem, půjčením lodi či šlapadla, a je zde i tobogán.

 

 

Hotel Angeli***
Hotel Angeli byl skvělý. Hezké pokoje, pořádná terasa a jídlo bylo také dobré. Ráno formou švédských stolů, večer jste si vždy předešlý den vybrali jedno ze tří jídel (jedno z nich bylo vegetariánské). K večeři jste ale nejdřív dostali polévku s pečivem, poté hlavní chod, ke kterému jste si mohli nabrat saláty na různé způsoby, co hrdlo ráčilo a nakonec dezert. Akorát pití k večeři nebylo zdarma. Venku jste je pořádné parkoviště, terasa i zahradní houpačky.

 

Zdroj fotek: vlastní

 

K pláži to bylo cca 400 metrů, k místnímu konzumu ještě méně. Zdejší delegát, Slovák, byl velice milý a příjemný, bohužel si nepamatuji jméno. Za wifi se platilo 5 € na týden (a to i přesto, že na stránkách hyperslevy.cz byla wifi psaná zdarma), ale to není nic hrozného, zvlášť když pak můžete heslo prodat jiným a ještě na tom vydělat Mlčící. Poslední den jsme sice museli pokoje opustit do 9 hodin, ale nebyl problém si u hotelu nechat zavazadla a jít se před odjezdem autobusu ještě slunit.
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code