Doktor Hrubec

Levné knihy jsou jasnou volbou, když pro někoho potřebuji dárek a absolutně nevím, co koupit. Zavítaly jsme sem tedy s maminkou, když jsme sháněly dárek pro bratránka. A koupily jsme stolní hru Doktor Hrubec, na jejímž přebalu je sice od 18 let, ale je to jen kvůli trochu praštěným názvům, kde ani není nic sprostého (maximálně tak Anča coby nafukovací panna). Včera jsem měla možnost si hru zahrát a zde je malá recenze.
Zdroj: Planetaher.cz – společenské, deskové a karetní hry: Dr. Hrubec [obrázek]. In: . [cit. 2015-12-27]. Dostupné z: <http://www.planetaher.cz/detail/deskove-hry/dr-hrubec/>

Tato hra má hlavně pobavit. To vám bude jasné už po prohlédnutí kartiček, kde najdete doktory, jako například Dr. Ákulu, již zmíněnou Anču, Dr. Zoidberga a pacienty jako třeba Šílenou krávu či Alkoholika.
V této hře jste primářem, který chce najmout až čtyři doktory s různými specializacemi (chirurgie, psychiatrie, zubní, kožní), kteří budou operovat příchozí pacienty. Vaši protihráči vám ale mohou operace různými akčními kartami kazit – např. použijí kartu výpadek proudu, což pochopitelně znesnadní každou operaci.
Hra je pro 2-5 hráčů a zabere 30-60 minut. První hra může pochopitelně trvat trochu déle, neboť pravidla hry nejsou zprvu úplně snadná na pochopení. Navíc do nich budete minimálně u akčních karet celou hru nahlížet. Co se mi na hře opravdu líbí je to, že jsou kartičky v češtině, němčině, slovenštině a angličtině.
Pravidla online naleznete zde.
Hru přináší Efko a Czech Board Games, od kterých naleznete i další hry, jako třeba Infarkt, hru ze skutečného života či Stará Blažková – alkoholická hra, u které není potřeba alkohol. Doktora Hrubce seženete kolem pětistovky, ale já jej koupila v akci za 249 Kč a za stejnou cenu naleznete v LevnýchKnihách také Starou Blažkovou.
Má zkušenost:
Co si budeme nalhávat, znám i lepší hry. Hru jsme hráli ve třech, ale měli jsme pomalý rozjezd, protože člověku chvilku trvá, než se v pravidlech zorientuje. Hlavně jsme málo používali akční karty a naschvály jsme si dělali minimálně. To příště určitě zlepšíme :). Možná bude také lepší hrát ve vícero lidech. Hra je jinak opravdu dynamická, věčně si měníte doktory a tím měníte schopnosti celé své ordinace, jde také trochu o štěstí (hod kostkou).
Pokud tedy sháníte hezký dárek, hru určitě doporučuji :)!
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code