Chladné ostří/Tränen Engel – Franziska Gehm

Občasné výlety do LevnýchKnih jsou potřeba, hlavně při shánění dárků druhým a kvůli inspiraci. Většinou si odtud ale odnesu spíš nějaké počteníčko pro sebe. Nedávno jsem se odměnila za zkoušky hned třemi knížkami (které dohromady stály 108 Kč), z nichž jedna byla Chladné ostří od Franzisky Gehm. Začátek dost nudný, ale když se člověk začte, není to tak špatné, ten konec je vlastně dost dobrý Usmívající se.
Zdroj: Horor-Web.cz: Franziska Gehm: Chladné ostří [obrázek]. In: . [cit. 2016-02-03]. Dostupné z: <https://www.horor-web.cz/clanky/franziska-gehm-chladne-ostri.html>

Franziska Gehm je německou spisovatelkou ze Sondershausenu. Během života si vyzkoušela roli učitelky a pracovala i v rádiu, ale nyní se usadila v Mnichově jako spisovatelka, odkud píše jednu knihu za druhou. Například v roce 2010 vydala šest knih. Začala psát hlavně pro děti, nyní se pokouší o první thriller – Chladné ostří najdeme v Čechách také pod názvem Slzy anděla. Knihá má 190 stran.
Flora Duveová je šestnáctiletá dívka, kterou naleznou pobodanou a nahou na plaveckém ostrůvku uprostřed jezera. Flora si na pachatele ani čin nevzpomíná, což ztěžuje práci důstojníku Sälzerovi i jeho praktikantku Masarykovi. Je možné, že by mohl být pachatelem přítel její matky? Nebo snad její nejlepší kamarádka Trixi? Nebo je vysvětlení jednodušší a zločin spáchal uprchlý vězeň Silvio Zinke, který byl trestán za tři znásilnění a dvě vraždy?
Má zkušenost:
Kniha se mi zpočátku moc nelíbila a některé části mi i nyní přijdou trochu zbytečné, ale spisovatelka se snažila vcítit do myšlenek šestnáctileté, zamilované dívky, která je poněkud dramatická. Navíc jsem neměla při prvním kontaktu s knihou úplně nejlepší podmínky na čtení (při jízdě autobusem, ve kterém byla zapnutá hudba poměrně nahlas), což mohlo můj názor také ovlivnit. Postupem času se mi ale knížka začala docela líbit, hlavně tedy konec. Je trochu smutné, že spisovatelka píše „jak na běžeckém páse“, kdyby si s knihou dala více práce, možná by byla trochu zajímavější. Na deštivý víkend či cestu vlakem ale myslím, že je knížka vhodná a postačující.
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code