Poznej Las Palmas – Hop-On Hop-Off Tour

V sobotu, tedy šestý den na Kanárských ostrovech, kdy jsem neměla dopoledne školu, jsem se rozhodla si město Las Palmas pořádně prohlédnout. A nejlepším způsobem se pro mě ukázal být turistický autobus Hop-On Hop-Off, díky kterému jsem měla tu možnost město prozkoumat.

Jízdenka stojí 18 €, což není málo, ale na autobusy, které jezdí jednou za 25 minut, pak můžete nastupovat a vystupovat na 11 různých zastávkách celý den. Dvoupatrové autobusy jezdí od 9:30 do 18 hodin (poslední cesta je v 17:30) každý den. Velkou výhodou je brožurka, kde je mapa nejen se všemi zastávkami, ale také zajímavými místy, kterou je možné získat na informacích či přímo u řidiče. Jízdenku je možné koupit online, v některé ze zdejších cestovních agentur, případně přímo u řidiče.
 
V autobusu dostanete sluchátka (která si můžete nechat), díky kterým si můžete poslechnout průvodce Las Palmas hned v osmi jazycích – španělštině, angličtině, francouzštině, němčině, italštině, švédštině, japonštině a norštině. Podobný autobus jezdí na různých místech po světě, dokonce i v Praze.
Jak jsem již zmínila, tyto autobusy zastavují na celkem 11 zastávkách. Projížďka začíná v Parque Santa Catalina, pokračuje přes El Corte Inglés (nákupní centrum) k Auditorio Alfredo Kraus, kde se pořádají koncerty i opery (zde je nákupní centrum Las Arenas), dále k Paseo de la Comisa, kde je nádherný výhled na celé Las Palmas, odtud se můžete k architektonickému komplexu Pueblo Canario dostat skrze městskou zahradu Ciudad Jardin. Dále pokračujeme k historickému centru Vegueta, dále k blízkému divadlu Teatro Pérez Galdós a autobusovému nádraží Estación de San Telmo. Pokračujeme po hlavní třídě k přístavu Marina LPA k dalšímu obchodnímu centru Muelle Santa Catalina a nakonec k oblíbené pláži Playa de Las Canteras, odkud autobus pokračuje k Parque Santa Catalina. Všechny tyto zastávky jsou přehledně znázorněné na mapě spolu s dalšími místy, která stojí za to vidět. V brožurce jsou kromě toho i slevové kupony na produkty a služby v Las Palmas.
Má zkušenost:
Jsem moc ráda, že jsem tímto autobusem jela, protože jsem tak měla konečně šanci se po Las Palmas pořádně rozhlédnout. Hlavně jsem se dostala i do Veguety, kde jsem nestydatě utrácela za suvenýry a využila jsem tak možnost volného vystupování a nastupování na autobus, odložila věci v hostelu a vrátila se a pokračovala v projížďce. Do karet mi skvěle hrálo i počasí, protože bylo 32°C (což jsem v Las Palmas zažila poprvé), takže pláž byla přeplněná, ale ve spojení s vánkem na střeše autobusu bylo velice příjemně.
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code