Kvadrilion

Jelikož brácha neměl dost nápadů na vánoční dárky, musela jsem si pro sebe něco vymyslet. Věděla jsem, že chci zaručeně nějakou hru od Smart Games a v našem hračkářství měli nakonec hru Kvadrilion. Tato logická hra podobná Tetrisu je vhodná i pro jednoho hráče, neboť má různá zadání se zvyšujícím se stupněm obtížnosti a já můžu říct, že jsem z ní nadšená Usmívající se!

Kvadrilion se skládá ze 4 čtvercových magnetických destiček, které jsou oboustranné a dají se porůznu skládat a tím se mění zadání. Na ně pasuje 12 barevných dílků různých tvarů i barev, které musíte umístit tak, aby byly využity všechny dílky a zároveň zaplněna všechna místa v čtvercových destičkách.
Ve hře je 5 různých úrovní (Starter, Junior, Expert, Master, Wizard), 12 her pro každou úroveň. Netrpělivci v manuálu najdou také správná řešení, kterých může být i více, ale těžší hry jsou konstituovány tak, aby bylo řešení pouze jedno.
Kvadrilion je vhodný i pro více hráčů, kteří se mohou v tazích střídat, ale přesto ji doporučuji spíše pro jednotlivce. Hra je určena pro hráče od 7 do 99 let a seženete ji přibližně za 360 – 500 Kč.
Zdroj obrázků: MINDOK – moderní společenské hry: Kvadrilion [online]. In: . [cit. 2016-02-04]. Dostupné z: <http://www.mindok.cz/2/hry/detail/8595558301607-kvadrilion-155>
Zde můžete nahlédnout, jak hra vypadá a jaký je průběh:
Zdroj: YouTube: Smart Games: Kvadrilion [online]. In: . [cit. 2016-02-04]. Dostupné z: <https://www.youtube.com/watch?v=4fDYb79vIFs>
Má zkušenost:
Tuto logickou hru může hrát klidně i jen jeden hráč, takže bych ji volila jako dárek například pro puberťáka, který nemá moc kamarádů a je pořád zalezlý u počítače, případně pro kamaráda se zlomenou nohou Usmívající se. Hra je zábavná, lze ji hrát třeba při sledování televize nebo povídání s rodiči. Navíc si člověk jednotlivá zadání jen tak nezapamatuje, takže ji lze hrát pořád a pořád. Klidně bych ji vzala i na nějakou party, kde můžete na jedno zadání soutěžícím měřit čas a zvolit tak vítěze. Jednoznačně doporučuji!
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code