Na skok do Říma – zkušenost s CK Vega Tour

Se spolužačkou Jančou jsme už delší dobu plánovaly výlet do Itálie, konkrétně do Říma. V tomto článku si můžete přečíst recenzi na CK Vega Tour, se kterou jsme tam jely. Jak náš dvoudenní pobyt v Římě vypadal, kde jsme bydlely, či jak vypadaly první minuty ve Vatikánu, si můžete přečíst v dalších článcích.

 

Řím byl pro náš minivýlet jasnou destinací hlavně kvůli Janče, která miluje italskou kuchyni, památky a Itálii celkově. Já se ale tomuto historickému městu rozhodně nebránila. Bohužel pro nás bylo těžké se shodnout na společném datu, a když už se povedlo, byly letenky nevhodné buď právě kvůli datu, nebo byly příliš drahé. Stejně to bylo bohužel i s pravidelnými autobusovými linkami. Nakonec jsme tedy vyrazily se zlatým autobusem s CK Vega Tour, přičemž jsme si zájezd koupily se slevou za pomocí slevového portálu Slevomat.

 

Zdroj fotek: vlastní

Zájezd byl naplánován od 29. září (odjezd v odpoledních hodinách) do 2. října (příjezd kolem poledne), přičemž tak byla možnost strávit v Římě celý pátek a sobotu až do večera. Za 3190,- (původní cena za 3990,-) jste tak získali autobusovou dopravu tam i zpět z míst Praha, Beroun, Plzeň, česky hovořícího průvodce a 1x ubytování včetně snídaně, přičemž takto cena zůstala při obsazení obou lůžek pokoje (kdo chtěl být na pokoji sám, musel si připlatit). Kdo si chtěl navíc vybrat místo v autobusu, připlatil si 200 Kč (ale pokud se vám vyloženě nedělá vzadu zle, je to zbytečné).

Janči brácha nám na pátek zajistil noční projekci v nejstarším místě Říma – Foro Romano, takže jsme začaly zvažovat, jak se dostaneme do našeho ubytování. K našemu překvapení jsme ale po konverzaci s asistentkou z CK zjistily, že ubytování vůbec není v Římě, nýbrž více než 30 km od něj (Hotel Angeletto). Jet taxi by bylo příliš drahé, takže jsme se radši ubytování vzdaly a našli si náhradní v Římě, pouhých 5 zastávek tramvají od římského hlavního nádraží Termini, kde se sbíhají veškeré hlavní linky městské hromadné dopravy. Naším útočištěm se tak stal Porta Maggiore Guest House, kde jsme si přes Booking.com zarezervovaly jednu noc (jeden pokoj s manželskou postelí za 35,10 €).

 

Co se autobusové dopravy týče, asi bych si na nic nestěžovala, ale na webu CK je napsáno, že se jedná o autobusy s extra místem na nohy a free Wifi, což rozhodně nesplňují. Na druhou stranu byla možnost si v autobusu nechat při toulkách Římem zavazadla, navíc je zde pro cestující i několik dek. Autobus má i vlastní záchod, ale i přesto bylo poměrně často zastavováno.

 

S paní průvodkyní jsem až tak spokojená nebyla. Nedodržovala časy a že by se v Římě nějak extrémně vyznala, se rovněž říct nedá. Za to ale byl dostatek volného času odpoledne, a když jste řekli, že se chcete od skupiny odpojit, bylo vám to umožněno. Zde je ale také nutné podotknout to, že z recenzí, co jsem četla, vychází, že byli lidé z jiných zájezdů s jiným průvodcem spokojeni. Opravdu tedy záleží na tom, koho zrovna budete mít.

 

Shrnutí hodnocení:
+ levná cesta do Říma a zpět (pro mě + i to, že je jedna ze zastávek v Plzni)
+ deky navíc v autobusu
+ možnost si nechat věci v autobusu
+ možnost si sjedat cestovní pojištění přímo u CK
+ vysadí vás přímo v centru
+ můžete chodit sami i bez skupinky
+ puštění filmu při cestě
+ WC přímo v autobusu
+ jede se 2x v noci

 

– paní průvodkyně nic moc
– nikde není napsáno, kde se nachází ubytování (navíc není v Římě)
– málo místa v autobusu (nepohodlné spaní)
– v autobusu není Wifi (ačkoliv ji slibují)
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code