Restaurace Gazdovský dvor – Podhájska

Při dovolené na Slovensku v Podhájské, kde jsme bydleli v Penzionu Energy I, jsme zde měli pouze polopenzi, takže jsme si sem tam skočili i na nějaký oběd. Z místních restaurací poblíž se mi nejvíce líbilo v Gazdovském dvoře, takže jsme tam na jídlo zamířili dokonce i po večerní návštěvě Slovenské ústřední hvězdárny Hurbanovo. Velký výběr, milá obsluha, nemám, co bych vytkla Usmívající se.

Gazdovský dvůr je nejen restaurace, ale zároveň je zde také možnost ubytování. Tento nevelký objekt se nachází přímo v areálu Termálního koupaliště Podhájska, je zde tedy vchod z ulice i z koupaliště, kde je také venkovní terasa. Nad restaurací je možnost ubytování, takto to mají i další přilehlé podniky. V restauraci je otevřeno denně, v pátek a sobotu až do ranních hodin. Podnik se nachází v ulici Termálna, Podhájska (48.0992406N, 18.3374208E).
Zdroj: Mapy.cz: Gazdovský dvor [fotky]. In: . [cit. 2016-02-15]. Dostupné z: <http://mapy.cz/zakladni?x=18.3368840&y=48.1004715&z=17&source=osmp&id=42282980>
Ubytování
Ve dvou budovách je celkem 6 dvou- či tří-lůžkových zařízených apartmánů, kde naleznete klimatizaci, televizi a kuchyňský kout s chladničkou, mikrovlnkou a rychlovarnou konvicí. Hosté se v každé budově dělí o 2 záchody a jeden sprchový kout. V letní sezoně je možné pouze týdenní ubytování, které stojí 203 € na týden pro pokoj s dvěmi postelemi. V zimní sezoně je možnost ubytování i na den, cena za noc se pak liší podle délky ubytování. Kontakt najdete na oficiálních stránkách.
Zdroj: Gazdovsky dvor-ubytovanie na kúpalisku Podhájska, penziony Podhájska, apartmány Podhájska, ubytovanie v súkromí Podhájska [fotky]. In: . [cit. 2016-02-15]. Dostupné z: <http://www.gazdovsky-dvor.eu/index.html>
Restaurace
K restauraci, kam si můžete sednout, kde je útulno a v zimě se zde topí v krbech, patří navíc i venkovní terasa, ke které je v letních měsících otevřen i bufet, abyste byli co nejrychleji obslouženi. Interiér restaurace je dřevený, ubrusy jsou lazeny do červené a bílé, na lavicích jsou různé kožky a na poličkách je spoustu porcelánových figurek. Jak v jídelním, tak v nápojovém lístku najdete opravdu velkou nabídku.
V Gazdovském dvoře se v peci pečou i pizzy, kterých restaurace připravuje 28 druhů, jak klasických, tak i speciálních, například se smetanovým základem, nebo třeba sladkých s nutelou. Cena se pohybuje mezi 3,50 a 6,20 €. Případně je samozřejmě možné si dát na pizzu různé přílohy. Navíc si pizzu můžete i objednat, rozvážka po Podhájské je zdarma a při objednání 2 pizz dostanete šunkovou zdarma.
Zdroj fotek: vlastní, další najdete zde
Dále zde mají i nabídku amerických burgerů za cca 4 €. Do této restaurace si můžete v dopoledních hodinách také skočit na brunch, tedy pozdní snídani (tuším, že otevřeno mají od 10 hodin). Dále zde mají 5 stálých druhů polévek (dršťková, zelňačka, brokolicová, kuřecí a česnečka), ale polévku často najdete i ve speciální nabídce. My si například mohli objednat třeba maďarskou polévku halászlé, či bažantovou polévku.
Výběr hlavního jídla je doopravdy rozmanitý. Najdete zde 5 hotovek (včetně segedínu a hovězího guláše), 6 vepřových specialit, 9 specialit z kuřecího masa, 6 specialit z hovězího masa, 4 druhy grilovaných ryb, 6 slovenských specialit (halušky a pirohy na různý způsob), 4 druhy jídel z divočiny, 5 druhů salátů, 10 jídel s těstovinami a 6 bezmasých jídel. Toto je „pouze“ stálá nabídka! Jinak si při akcích můžete vybrat i z dodatečné, speciální nabídky.
K tomu je zde navíc ještě na výběr z 6 druhů dezertů a 2 zmrzlinových pohárů.
Má zkušenost:
Na mě Gazdovský dvůr zapůsobil opravdu dobrým dojmem. Je zde útulno, jak jsem již několikrát zmínila, nabídka je opravdu široká, navíc zde byla velmi milá a ochotná obsluha. Jídlo bylo vynikající, ať už mluvím o zelňačce (kapustnici), dále jsem zde měla jelení ragú s knedlíkem a ty knedlíky zde mají opravdu pořádné! Řekla jsem tři, dostala jsem k nim navíc i malou patku a byla jsem ráda, že jsem si neřekla o víc, protože bych to určitě nesnědla. Mají zde také domácí hranolky, které jsme si dali s delikátní grilovanou zeleninou. I to pivko mají dobré.
Navíc jsme zde měli i vtipnou historku, kdy byl Tom až hypnotizován krbem a zkoumal, čím v něm topí. Zeptal se tedy servírky: „Na co topíte?“ Odpovědí mu bylo: „No přeci aby vám nebyla zima,“ čemuž jsme se pěkně zasmáli.
Opravdu nemám, co bych vytknula!
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

3 komentáře u „Restaurace Gazdovský dvor – Podhájska

  1. MaikelH 16.1.2017 at 19:56

    I found this page on 11th place in google's search results. You need some search engine optimization. Many webmasters think that seo is dead in 2017, but it is not true. There is sneaky method to reach google's top 5 that not many people know. Just search for:  pandatsor's tools

     
  2. FelixA 18.1.2017 at 13:27

    Miluju čtení vašich článků

     
  3. LadaCroft 20.1.2017 at 9:51

    [2]: Děkuji, FelixO, takový komentář vždy hrozně moc potěší :)!

     

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code