Desfile de las Drag Queen

Jen těžko nalézt nějaký český svátek či událost, které by se daly přirovnat ke karnevalu zde v Las Palmas (Carnaval Las Palmas de Gran Canaria). Tyto oslavy totiž skýtají celý měsíc plný barev, kostýmů, hudby a samozřejmě i alkoholu. Kromě toho si jistě užijete i jednotlivé body programu. O Los Indianos jsem zde již psala, dále bych ráda zmínila Desfile de las Drag Queen.

Zdroj videa: vlastní

Předpokládám, že víte, co Drag Queen znamená – jedná se o muže, kteří se převlékají za ženy a snaží se tak i chovat, přičemž někdy poněkud přehánějí, aby pobavili publikum. První soutěž o královnu/krále (tady úplně nevím, který výraz použít 😀 ) Drag Queen, tedy Gala Drag  byla v Las Palmas již v roce 1998 a toto město si tak zasloužilo prvenství v celém Španělsku. Od té doby je tato událost každoroční součástí oficiálního programu, přičemž mají Drag Queen hned 3 vlastní body programu – Preselección Drag Queen, kdy se z velkého množství mužů vyberou nejvhodnější kandidáti, Desfile de las Drag Queen, tedy průvod, kdy se nám soutěžící ukáží v celé své kráse, a samotná Gala Drag Queen, kdy zvítězí jeden ze soutěžících.

Na samotnou soutěž, která se koná v Parque de Santa Catalina (letos to bylo 27. února), je nutné mít lístky, nicméně průvodu (26. února) se může zúčastnit každý, takže jsme s přáteli vyrazili do ulic. Kvůli přehlídce byla uzavřena značná část třídy Avenida José Mesa y Lopéz, přičemž akce začínala v 18:00. Celá ulice bývá vždy bohatě ozdobena a osvětlena, nainstalovány jsou i reproduktory a obrazovky, aby mohl každý vidět, a není divu – akce se těší obrovské oblibě a všude je mnoho lidí.

Má zkušenost:

Navzdory tomu, že jsem dorazila s předstihem, bylo téměř nemožné dojít na smluvené místo, neboť zde bylo neuvěřitelné množství lidí, spoustu z nich oblečeno do kostýmů. Trochu nechápu, proč do takového hluku vodí rodiče své ratolesti, většina z nich navíc v kočárku, takže jen projít po ulici bych přirovnala k boji o holý život. Atmosféra je nicméně báječná, užijete si fajn hudbu a můžete obdivovat kostýmy Drag Queens, které bych nejspíš z fleku použila do Alenky v říši divů od Tima Burtona. Je vidět, že zdejší karneval je opravdu velká věc, protože některé obleky stojí stejně jako rodinné ojeté auto. Pokud nechcete sledovat přímo hlavní soutěž, myslím, že je účast na této přehlídce fajn substitucí, pokud tedy přežijete ten mumraj.

 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code