Firgas – malebné městečko s možností hikingu

Do Firgas jsme vyrazili ve středu 26. dubna 2017 s cílem užít si hiking v Barranco de Azuaje. Na pořádnou procházku bohužel nakonec nezbýval čas, nicméně již prohlídka tohoto krásného, klidného městečka rozhodně stojí zato!

Firgas je se svými cca 8 000 obyvateli poměrně malé město. Nachází se zhruba 13 km jihozápadně od centra hlavního města ostrova Gran Canaria Las Palmas a jeho okolí je převážně hornaté. Že je zdejší příroda čistá a překrásná svědčí už to, že se zde stáčí balená voda Firgas, kterou si můžete zakoupit v obchodech po celé Gran Canarii.

V centru města (hned vedle autobusového „nádraží“ Estación de Firgas) narazíte na krásné náměstíčko Plaza de San Roque s mapou a dotykovou informační stanicí, která vám poradí, kam se vydat. Rovněž je zde kostel Iglesia de San Roque z roku 1502 společně s městským úřadem Ayuntamiento de Firgas. Kromě fontánky je zde hlavně mirador (vyhlídka), odkud je vidět La Isleta (severní část Las Palmas), Montaña de Arucas, a o slunečných dnech možné zahlédnout další ostrovy Kanárských ostrovůTenerife a Fuerteventura. V neposlední řadě je zde i dětské hřiště a toalety.

 

 

 

My se vydali jižně, kde je krásná promenáda s plastikami jednotlivých šesti ostrovů. Tyto modely jsou třídimenzionální, takže je perfektně vidět, jak je jejich povrch hornatý. Dále jsme prošli malým, ale hezkým a hlavně klidným parčíkem a došli jsme až k Montaña de Firgas, kde je další vyhlídka a máte tak dokonalý přehled o počasí v Las Palmas. Západně od města se pak nachází rokle Barranco de Azuaje s nádhernou přírodou a různě dlouhými trasami vhodnými k hikingu. Trasy od 5 až do 16 km od snadných po středně obtížné výšlapy naleznete zde.

 

 

 

 

 

 

Do Firgas jsme se z Las Palmas dostali autobusem Global (modré) číslo 204 z El Corte Inglés (vhodné pro ty, co bydlí blízko Mesa y Lopéz či Parque de Santa Catalina) za 2,85€. Tento autobus ale vyjíždí z autobusového nádraží San Telmo. Velmi doporučuji zkontrolovat a následovat jízdní řády, neboť sem autobusy nejezdí moc často a propásnutí tak může znamenat třeba 2 hodiny čekání.

Má zkušenost:
Hledáte-li kolébku klidu a míru, jste tady správně. Zdejší lesy a kopce vám dozajista mnohdy připomenou českou přírodu. My bohužel neměli moc času, takže jediný hiking, který jsme podnikli, byl ten na zdejší kopec Montaña de Firgas, nicméně i tahle krátká procházka stála za to. Mně se líbilo hlavně místní náměstíčko s promenádou.
Těm, kteří se sem chystají autem, můžu doporučit rovněž lanový park Parque GrancAventura či posezení a možnost pikniku v Area Recreativa de la Laguna de Valleseco.

 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code