Výlet do Arucas

V Arucas jsem byla zatím dohromady 3x a vím, že se do Destilería Arehucas, tedy místní továrny na rum, podívám ještě minimálně jednou, až mě přijedou navštívit rodiče. Nicméně ochutnávka výborného rumu není to jediné, co tohle město nabízí.

Město se zhruba 38 000 obyvateli se nachází zhruba 13 km západně od Las Palmas, tedy na severu ostrova Gran Canaria. Z Las Palmas sem jezdí hned několik autobusů společnosti Global – 205, 206, 210 a 234, přičemž všechny kromě 205 staví nejen v San Telmu, což je první zastávka, ale rovněž i na zastávce El Corte Inglés, což je výhodné pro ty, co bydlí blízko Parque de Santa Catalina či Mesa y Lopéz. Za jednosměrný lístek jsme platili 2,30€.

 V městě je několik památek, které stojí za zhlédnutí. Neopomenutelnou pamětihodností je farní kostel Parroquia de San Juan Bautista, neogotická stavba ze 17. století s přilehlým náměstím Plaza de San Juan. Kostel si lze zdarma prohlédnout a před ním je i malý parčík, kde si můžete posedět. Od kostela vede ulice Calle León y Castillo s malebnými stavbami (barevné domky) a spoustou restaurací a kaváren. Ulička vede k místnímu muzeu Museo Municipal de Arucas (zavřeno v pondělí) a odtud je to coby kamenem dohodil do menší botanické zahrady Jardín de la Marquesa de Arucas, kde se ale platí vstup 5€ (doporučuji si spíš zajít od botanické zahrady Jardín Botánico Viera y Clavijo v Las Palmas). Pokud chcete zeleň, zajděte raději do parku Parque Municipal de Arucas (Parque de Las Flores), který minete cestou do rumové továrny Destilería Arehucas. Městu vévodí zdejší kopec Montaña de Arucas vysoká zhruba 400 m n. m.

 

 

Hladovým (zvlášť těm, co předtím navštívili Arehucas) doporučuji návštěvu čínské restaurace Palacio Oriental. Mají příznivé ceny a velké porce.

Má zkušenost:

Město je malebné. Továrna sice láká mnoho turistů, v ulicích je ale prakticky nepotkáte, takže si můžete užít ničím nerušenou procházku a kochat se zdejší architekturou.

Jak jsem již psala v medailonku, do města jsem se podívala celkem 3x. Poprvé autem s kamarádem Josém, podruhé se jednalo o nepovedený výlet do rumové továrny (viz video), teprve napotřetí se návštěva továrny vydařila. Při zmíněné druhé návštěvě jsme nakonec koupili v místním obchodě rum, 7UP a chipsy a toto občerstvení si dali na hoře Montaña de Arucas. Zde je restaurace a malý park s hřištěm pro děti, který byl sice zavřený, my se do něj přesto „vloupali“, abychom si měli kde sednout.

 

Kdo má zájem, může výlet do Arucas spojit rovněž s návštěvou 3km vzdáleného lanového parku Parque GrancAventura.

 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code