Temné hlubiny/Dark Water – Robert Bryndza

Třetí pokračování vyšetřování detektiva šéfinspektora Eriky Fosterové, Slovenky žijící a pracující ve Spojeném království, nás zavede 26 let do minulosti. Právě tehdy totiž zmizela sedmiletá Jessica Collinsová, jejíž ostatky se v přítomnosti našly v lomu pod vodou. A stejně jako Dívka v ledu či Noční lov se jedná o skvělé, napínavé počtení.
Zdroj: Inspektorka Erika Fosterová: Temné hlubiny – Robert Bryndza: Databáze knih [online]. In: . [cit. 2018-06-23]. Dostupné z: https://www.databazeknih.cz/knihy/inspektorka-erika-fosterova-temne-hlubiny-348685?c=all

Robert Bryndza je Brit narozen v roce 1979. V počátcích svého psaní se zaměřil především na scénáře, ale poté se vrhnul na psaní knih. Momentálně pracuje na případech detektiva šéfinspektora Eriky Fosterové, Slovenky, která žije v Londýně. Sérii odstartoval knihou Dívka v ledu, pokračoval knihou Noční lov, následuje kniha Temné hlubiny, která se do České republiky dostala v roce 2017 a již nyní si můžete přečíst i další pokračování Do posledního dechu. Ačkoliv na sebe knihy nenavazují, je lepší je číst popořadě, neboť se zde většina postav opakuje a můžete tak pozorovat nejen vývoj jejich charakteru, ale i jejich vztahů. V Bryndzově knihách se vyskytují často gayové, sám nyní žije se slovenským manželem Jánom, se kterým v roce 2012 vydali knihu Mrcha Hollywood.
Při řešení případu, kdy se snaží Erika zatknout drogového dealera a hledá v lomu Hayes schované drogy, naleznou potápěči i kostru dítěte. Po pitvě identifikují 26 let pohřešovanou Jessicu Collinsovou. Malá kostra nenechá vyšetřovatelku chladnou a rozhodne se proto o případ zabojovat, přestože dala na oddělení vražd výpověď. Po 26 letech ale stopa vychladla a je nelehké vraha vystopovat. Zvlášť, když po celou tu dobu někdo maří vyšetřování a v případě posunu se nebojí jít policistům po krku.
Má zkušenost:
Kniha je opět psaná v Er formě, prolíná se zde vyprávění detektiva šéfinspektora Eriky Fosterové společně s počínáním pachatele (stejně jako v předchozích knihách). Přestože je zde zmíněno i jeho jméno, až na konci knihy se dostaneme k jednotlivým souvislostem. A musím uznat, že mě konec skutečně překvapil, neboť takovéto rozuzlení jsem skutečně nečekala. Knihu proto vřele doporučuji!
Úroveň hltání: 4/5
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code