Do posledního dechu/Last Breath – Robert Bryndza

Prozatím poslední knížka od Roberta Bryndzy byla opět plná napětí. Ani poslední ze 4 knížek (Dívka v ledu, Noční lov, Temné hlubiny) o Erice Fosterové rozhodně nezklamala, a to i přesto, že už notnou dobu znáte vraha.
Zdroj: Databáze knih: Inspektorka Erika Fosterová: Do posledního dechu – Robert Bryndza [online]. In: . [cit. 2018-07-03]. Dostupné z: https://www.databazeknih.cz/knihy/inspektorka-erika-fosterova-do-posledniho-dechu-371299?c=all

Robert Bryndza je Brit narozen v roce 1979. V počátcích svého psaní se zaměřil především na scénáře, ale poté se vrhnul na psaní knih. Momentálně pracuje na případech detektiva šéfinspektora Eriky Fosterové, Slovenky, která žije v Londýně. Sérii odstartoval knihou Dívka v ledu, pokračoval knihou Noční lov, následuje kniha Temné hlubiny, která se do České republiky dostala v roce 2017 a zde se dozvíte více o pokračování Do posledního dechu. Ačkoliv na sebe knihy nenavazují, je lepší je číst popořadě, neboť se zde většina postav opakuje a můžete tak pozorovat nejen vývoj jejich charakteru, ale i jejich vztahů. V Bryndzově knihách se vyskytují často gayové, sám nyní žije se slovenským manželem Jánom, se kterým v roce 2012 vydali knihu Mrcha Hollywood.
Několik studentů objevilo v kontejneru tělo zbité, pořezané dívky. Vzhledem k pokračujícímu románku s Jamesem Petersonem, se na místo činu dostane i Erika Fosterová, která momentálně do týmu vyšetřujícího vraždy nepatří. Musí vyvinout nemalé úsilí, aby směla na případu pracovat. A při tom úsilí objeví, že se pravděpodobně nejedná o ojedinělý případ, ale že má tu čest se sériovým vrahem, který dívky „sbalil“ na internetové seznamce. Ale i přesto není snadné ho dohledat, přitom vyšetřovací tým ví, že již brzy opět udeří.
Má zkušenost:
Kniha je jako vždy psaná v Er formě, střídá se zde příběh Eriky a vraha. Na rozdíl od předchozích knih je nám čtenářům identita vraha odhalena již před půlkou knihy. I přesto zde nechybí napětí a hltáte každou stránku. V této knížce se navíc mnohem víc řeší vztahy mezi Erikou, Jamesem, ale i ostatními kolegy. Velmi kvituji i zmínění nebezpečí kyberprostoru a sociálních sítí. Skutečně když někdo hledá, tak o vás sežene informace, o kterých si už ani nepamatujete, že jste je sdíleli.
Úroveň hltání: 4/5
 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

2 komentáře u „Do posledního dechu/Last Breath – Robert Bryndza

  1. Aileen 29.8.2018 at 10:31

    To vypadá dost dobře! To bych si ráda přečetla. 🙂

     
  2. stefek 19.6.2020 at 13:31

    http://horkedivky.top – horke divky z vaseho okoli

     

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code