Zábavní park Energylandia

Při mém výletu do Polska (můj itinerář i rady a tipy naleznete zde), jsem se kromě KrakówaGliwicWrocławi, koncentračního táboru v Oświęcimi Adršpašských skal při cestě zpět domů, zastavila i v zábavním parku Energylandia. A musím uznat, že jsem byla až překvapená, že zde za málo peněz dostanete hodně muziky :).

Zábavní park Energylandia se nachází v obci Zator mezi KrakówemOświęcimí. Na 26 hektarech najdete přes 60 atrakcí a další jsou ve výstavbě. Na své si zde přijde každý, neboť zde mají sekci Pro nejmladší, Rodinnou, no a nakonec Extrémní, kam zamíří hlavně milovníci adrenalinu.

Park je otevřen od května do října každou sobotu a neděli, o prázdninách každý den od 10 do 20 hodin, někdy dokonce do půlnoci! Otevírací dobu naleznete zde, nicméně chvilku zabere se v ní zorientovat. Vstupné je 109 zlotých na osobu, přičemž jsou samozřejmě k zakoupení i skupinové/celoroční vstupenky, které jsou levnější, případně je tu akce – kterou jsem ještě neviděla – pro novomanžele, kteří zde chtějí udělat své novomanželské fotografie! Oficiální stránky Energylandia jsou dokonce i v češtině! Kromě mnoha atrakcí jsou zde samozřejmě i různé restaurace, bary a bufety, nechybí ani Water Park a různá představení.


 
 

Má zkušenost:
V parku jsem byla s kamarádem z Erasmu Marcinem a jeli jsme sem 5. 7. kolem 15. hodiny autem (ano, po mém výletu do Oświęcimi, přičemž mi tento paradox došel až po naplánování, ale opravdu se jednalo o logisticky nejlogičtější posloupnost). Navzdory tomu, že byla středa, a počasí se začínalo kabonit, zde bylo poměrně hodně lidí. Začali jsme zlehka na RMF Dragon Roller Coaster a musím říct, že jsme byli oba příjemně překvapení (možná způsobeno i nízkým očekáváním). Atrakce jsme vyzkoušeli téměř všechny, nejčastěji jsme ale rozhodně byli na Rollercoaster Formule a hlavně na Aztec Swing, která je opravdu luxusní a vůbec bych se nedivila, kdyby jim tam někdo omdlel. Tam se nedá nekřičet! Některé atrakce byly bohužel uzavřeny, nicméně i tak jsme zde vydrželi asi do 19 hodin a celou dobu jsme se rozhodně bavili!

 
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Share On Youtube
Contact us

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

*

code